Το Alternactive μας παρουσιάζει τους “Of Monsters and Men”

Of-Monsters-and-MenΗ μπάντα αυτή μας πλησιάζει από την Ισλανδία και διατηρεί ένα χαρακτηριστικό ύφος και τρόπο. Επιλέγει ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις που συνδυάζουν το indie folk με το pop, αλλά παραμένει πιστή στα Ισλανδικά δεδομένα. Τολμάει να συνθέτει τραγούδια με παραδοσιακές εναλλαγές, χωρίς απαραίτητα μοτίβα και μουσικά κατεστημένα.

Οι ιδιαίτερες διφωνίες της τραγουδίστριας Nanna Bryndís Hilmarsdóttir με τον συν-τραγουδιστή της “Raggi” (Ragnar Þórhallsson) εντυπωσιάζουν στην αρμονία του ηχητικού αποτελέσματος.

Το συγκρότημα ξεκινά κάπου στο 2009 όταν η Nanna ήδη τολμά να τραγουδά solo, ενώ αμέσως μετά η μπάντα συμπληρώνεται από τα αρχικά της μέλη και το 2010 βρίσκεται να αφιερώνει χρόνο στο studio για συνθέσεις και ηχογραφήσεις.
of_monsters_and_men-770x436

Μετά από τοπικές περιοδείες και συναυλίες, το 2011 η μπάντα αναδύεται με το άλμπουμ My Head Is An Animal. Η γρήγορη αναγνώριση των μουσικών τους ιδεών φέρνουν το single “Little Talks” στο νούμερο ένα και δικαιωματικά… έντονες μελωδίες, ιδιαίτερα στιχάκια και η εναρμόνιση των τραγουδιστών της μπάντας στην απόλυτη σύνθεση και έκφραση του σύγχρονου folk με στοιχεία από το σήμερα και χωρίς να παραμένει προσκολλημένο σε αυστηρά τοπικά ερεθίσματα… έξυπνες μουσικές, με στοιχεία εγωισμού αλλά και εμπορικής διάθεσης.

Πλέον το συγκρότημα «παίζει» παντού… σε ραδιόφωνα, bars, μουσικές σκηνές και live stages… σε όλον τον κόσμο, αφού η κοινή αποδοχή απογειώνει τον χαρακτηριστικό τους ήχο.

Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα είναι κάτι παραπάνω από τις ήδη υπάρχουσες μουσικές τους υπερβάσεις…

Τhe Band:
– Nanna Bryndís Hilmarsdóttir (vocals, guitar)
– Ragnar “Raggi” Þórhallsson (vocals, guitar, melodica, glockenspiel)
– Brynjar Leifsson (guitar, melodica)
– Arnar Rósenkranz Hilmarsson (drums, percussion, melodica, glockenspiel, vocals)
– Árni Guðjónsson (accordion/keys)
– Kristján Páll Kristjánsson (bass)
– [Ragnhildur Gunnarsdóttir (trumpet)]

Πηγή:Alternactive κείμενο: Γιώργος Σπυράκης

You may also like