Το Athens Organic Wines Festival όπως το ζήσαμε

Ειδική του κρασιού δεν με λες, αλλά λάτρη σίγουρα. Οπότε δεν ήταν δυνατό να χάσω την ευκαιρία να επισκεφτώ το 1ο  Φεστιβάλ βιολογικού κρασιού στην Αθήνα που διοργανώθηκε στην εντυπωσιακή ταράτσα του ξενοδοχείου Lotus Center, που λειτουργεί και ως bar restaurant, το La Vista Optimista.

Τριάντα πέντε οινοποιεία από όλη την Ελλάδα είχαν έρθει να παρουσιάσουν τις “σοδειές” τους που αφορούσαν μόνο το βιολογικό κρασί. Την ώρα που πήγα (και ήταν στην αρχή της εκδήλωσης) γινόταν ΧΑΜΟΣ! Εκατοντάδες οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι,  που ήρθαν να ενημερωθούν και να το δοκιμάσουν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ  εκτός από τη διαδικασία της οινογευσίας, ειδικοί του χώρου του οίνου αλλά και λάτρεις του κρασιού παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις από έγκριτους επιστήμονες σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια και πιστοποίηση ενώ μετείχαν και σε συζητήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς γύρω από τους βιολογικούς και φυσικούς οίνους.

Προσωπικά ξεχώρισα τα κρασιά από το Porto Carras, τους “Κλέφτες” από τους αμπελώνες Μάρκου, το “Λύκος” BIO Cabernet Sauv.2011, εννοείται από τη Σύρο με “ταξίδεψε” το OUSYRA WINES και το “Xynomavros” (Ντούγκος Ροζέ).

Παράλληλα, για τους λάτρεις των γλυκών, ο αντιπρόεδρος της λέσχης αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, pastry chef Σωτήρης Λασκαρίδης με την ομάδα του προσέφεραν επιδόρπια φτιαγμένα με οργανική σοκολάτα.

Αρωγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης,  το Botilia.gr, το Wine Kingdom, η Εnarxis, η Trinity Ε.Π.Ε. & το All About Wine που έδωσαν δυναμικό παρών, στηρίζοντας το βιολογικό κρασί με τα κτήματα & οινοποιεία που αντιπροσωπεύουν.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουν να δημιουργούν και να παράγουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, προβάλλοντας παράλληλα, το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας  στο εξωτερικό.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

 www.greekcellar.gr     www.organiclife.gr   www.unfilteredbutcher.com

You may also like