Το epixeiro.gr δίπλα στη μαθητική επιχειρηματικότητα για το Junior Achievement Εurope

To business portal epixeiro.gr ανακοινώνει επίσημη συνεργασία ως media partner του  Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και δημιουργεί -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ειδική ενότητα «Μαθητική Επιχειρηματικότητα».

Στην ενότητα αυτή δημοσιεύονται άρθρα για τις επιχειρήσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (15-18 ετών) σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση» και διαγωνίζονται για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ελλάδας της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Στήνουν επιχειρήσεις ομάδες μαθητών σε 130 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στο Διδυμότειχο, τους Λειψούς, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καλαμάτα, τη Μήλο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Ρόδο αλλά και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας. Η νικήτρια ομάδα θα αναμετρηθεί με άλλες 39 ομάδες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Εurope που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο γειτονικό Βελιγράδι.

 Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τις μεγάλες εκδηλώσεις του προγράμματος:

  • 20 Απριλίου 2018: Εμπορική Έκθεση Αθήνας/ The Mall Athens, Μαρούσι 

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες  περίπου 55 σχολεία από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα

  • 27 Απριλίου 2018: Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης/ Mediterranean Cosmos

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες περίπου 35 σχολεία από τη Βόρεια  Ελλάδα και τα νησιά Αιγαίου & Ιονίου

  • Ιούνιος 2018 : Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018»

Το epixeiro.gr και το ΣΕΝ/JA Greece ενώνουν δυνάμεις με στόχο την  ανάδειξη του επιχειρηματικού ταλέντου των παιδιών στην Ελλάδα αλλά και της ανάγκης να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας από την παιδική ηλικία. Οι μαθητές που συμμετέχουν ενθουσιάζονται με το στήσιμο της δικής τους επιχείρησης, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, αποκτούν σπουδαίες επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύουν σημαντικά την  αυτοπεποίθησή τους ενώ τριπλασιάζουν τις πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες όταν ενηλικιωθούν.

        «Η παιδική τόλμη και φαντασία αποδεικνύουν και διδάσκουν περίτρανα όλους εμάς πως όντως υπάρχει ελπίδα, όσο δύσκολα κι αν είναι επιχειρηματικά τα πράγματα στην Ελλάδα του σήμερα. Εμείς από την μεριά μας χρειάζεται απλά να συνδράμουμε και να ανοίγουμε το δρόμο για την υλοποίηση τέτοιων ιδεών και πρωτοβουλιών, όπως αυτής του ΣΕΝ/JA Greece. Στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε συνθήκες και σε κλίμα υγιούς άμιλλας». Βαγγέλης Χαμπηλομάτης, ιδρυτής  epixeiro.gr

 

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide που δραστηριοποιείται σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων. Μέγας χορηγός είναι η ασφαλιστική εταιρεία MetLife. Κύριοι χορηγοί είναι η Citi, η Εθνική Τράπεζα, η Eλληνική Πρωτοβουλία, η General Mills, η Accenture, η SAP και άλλες 60 μεγάλες επιχειρήσεις.

 

You may also like