Το Facebook υπερέχει του Twitter, κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες…

social-marketing-twitter-vs-facebookΜπορεί να φαίνεται ότι το Twitter είναι παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.Πιο συγκεκριμένα, 49 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα. Τι σημαίνει αυτό; Το Facebook έχει 198 εκατομμύρια χρήστες, άρα κάνοντας την αφαίρεση, 149 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Twitter …

Επίσης είναι σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι το 88% των εσόδων του το έχει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας SocialBalkers αυτές είναι οι 120 πόλεις του πλανήτη στις οποίες είναι πιο δημοφιλές το facebook, με κριτήριο πάντα τον αριθμό των χρηστών που διαμένουν σε αυτές.

Παρατηρώντας τα αποτελέσματα τρομερή έκπληξη παρουσιάζει το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις βρίσκονται μεγαλουπόλεις τριτοκοσμικών χωρών. Συγκεκριμένα, πρώτη συγκαταλέγεται η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ με 8.682.940 χρήστες και δεύτερη είναι αυτή της Ινδονησίας, η Τζακάρτα με 7.434.580 χρήστες, ενώ μέσα στην πρώτη εικοσάδα πλασάρονται πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Μπογκοτά (Κολομβία), το Σάο Πάολο (Βραζιλία), η Λίμα (Περού), η Σιγκαπούρη και τρεις Ινδικές μεγαλουπόλεις. Μάλιστα στη λίστα αναφέρεται ένας μεγάλος αριθμών πόλεων από την πατρίδα του Μαχάτμα Γκάντι.

Βέβαια, δεν λείπουν από τις πρώτες είκοσι και οι πόλεις των αναπτυγμένων χωρών όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι. Και φυσικά δεν λείπει και η ελληνική συμμετοχή με την Αθήνα να καταλαμβάνει την 36η θέση(1.496.600χρήστες). Ικανοποιητική η κατάταξη της ανάμεσα σε άλλες 120 χώρες και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ελληνική πρωτεύουσα ξεπέρασε αστικά κέντρα όπως το Μιλάνο, το Μόντρεαλ, το Μάντσεστερ, η Ουάσιγκτον και το Μόναχο.

You may also like