Το remake της Κλεοπάτρας θα είναι ένα «βρώμικο, αιματηρό πολιτικό θρίλερ»

Με την εντυπωσιακή  Angelina Jolie στο ρόλο της Αιγύπτιας βασίλισσας.

Ήταν το 1963, όταν κυκλοφόρησε η πιο ακριβή μέχρι τότε παραγωγή ταινίας (31 εκατομμύρια δολάρια), όπου η Elizabeth Taylor υποδύθηκε την πιο διάσημη ίσως βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, και ο RichardBurtonενσάρκωσε το Ρωμαίο πολιτικό, στρατηγό κι εραστή της, Μάρκο Αντώνιο. Τα γυρίσματα κράτησαν χρόνια, βασικός λόγος του οποίου ήταν το γεγονός ότι η Taylor αρρώστησε με την Ασιατική γρίπη, που την έριξε σε κώμα και σώθηκε από μία επείγουσα τραχειοτομή, η ουλή της οποίας φαίνεται σε πολλές σκηνές της ταινίας.

54 χρόνια μετά, φτάνουν τα νέα για τη δημιουργία μίας νέας Κλεοπάτρας, από τη Sony, όμως, με μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την κλασική, που θα βασίζεται στο βιβλίο του 2010 «Cleopatra: A Life») της Stacy Schiff.  Όπως δήλωσε ο σεναριογράφος, David Scarpa, πρόκειται για ένα «βρώμικο, αιματηρό πολιτικό θρίλερ», που, μάλιστα, θέλει και τη συμμετοχή της Angelina Jolie στο ρόλο της Κλεοπάτρας.

«Με την Κλεοπάτρα… αντί να κάνουμε την ταινία όπως την προηγούμενη καταξιωμένη –την 3ωρη, με πολύ επίδειξη, ανθρώπους με φανς και αγγλικές προφορές και όλα αυτά- θέλαμε πραγματικά να της συμπεριφερθούμε σαν ένα πολιτικό θρίλερ. Βρώμικο, αιματηρό, με πολλούς ανθρώπους να βρίζουν και να κάνουν σεξ και όλα αυτά τα πράγματα και απλά να του συμπεριφερθούμε σαν ένα δίωρο πολιτικό θρίλερ, γεμάτο με δολοφονίες, κλπ. Απλά να πάμε στην αντίθετη κατεύθυνση από τον τρόπο που πιστεύουμε ότι η ταινία πρόκειται να πάει», είπε ο Sharpa.

Επιτέλους, μια ταινία που θα εστιάσει περισσότερο στις πολιτικές ικανότητες της Κλεοπάτρας, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, και που, με την Jolie πρωταγωνίστρια, έχει τις προδιαγραφές να γίνει μία μεγάλη επιτυχία.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

You may also like