Το Skip και ο Δήμος Αθηναίων εγκαινίασαν το 10 κοινωνικό πλυντήριο

Μία κίνηση που μας συγκίνησε κι ελπίζουμε να επαναληφθεί, ώστε περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες σημαντικές παροχές.. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas προχώρησαν στην υλοποίηση μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας, που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην καθαριότητα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (στο Παλιό Φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης), ο οποίος σήμερα ενισχύει πάνω από 25.000 κατοίκους της Αθήνας. Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP δημιούργησε εξ ολοκλήρου η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, που αναλαμβάνοντας και τον συνεχή ανεφοδιασμό του με αναλώσιμα είδη, συμβάλλει αποφασιστικά στην κάλυψη μίας σημαντικής ανάγκης οικογενειών και μοναχικών ατόμων, με πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό.

Εγκαινιάζοντας το Κοινωνικό Πλυντήριο, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «η μετάβαση από την απλή φιλανθρωπία στην συγκροτημένη και συστηματική αλληλεγγύη προϋποθέτει συνεχή εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει των εξατομικευμένων αναγκών των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση».  Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι «η δημιουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς μπορεί να συνεργαστεί, με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο, ο Δήμος με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακούφιση αδύναμων συμπολιτών μας» και κατέληξε:  «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και τους ανθρώπους της για την αποτελεσματικότητά τους και κυρίως για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο τρόπο που δουλεύουμε στον Δήμο Αθηναίων».

H κα Ηρώ Αθανασίου, Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, τόνισε: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στα βασικά: ένα πιάτο φαί, καθαρά ρούχα, χώρους με στοιχειώδη υγιεινή. Tα ρούχα των παιδιών κρύβουν σε κάθε λεκέ, στιγμές παιχνιδιού, χαράς, δημιουργίας αλλά και εξερεύνησης. Ένα φρεσκοπλυμένο ρούχο είναι η απόδειξη ότι κάποιος νοιάζεται για αυτά. Είμαι, λοιπόν, χαρούμενη και υπερήφανη που το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παίζουν και να λερώνονται και στους γονείς τους τη δυνατότητα να τους προσφέρουν καθαρά ρούχα».

Από την πλευρά της, η κυρία Ελένη Κατσούλη, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (δομή του οποίου αποτελεί ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών), είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος της συμφωνίας του Skip με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων είναι να προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πρωτεύουσας, τη δυνατότητα να έχουν καθαρά ρούχα που αποτελούν όχι μόνο βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και σύμβολα αξιοπρέπειας και φροντίδας. Το Κοινωνικό Πλυντήριο είναι μια πρωτοβουλία που με συγκινεί πολύ. Έχοντας σημαντική εμπειρία από άπορους συμπολίτες μας, γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς να νιώθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τους βοηθήσουν για μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

You may also like