Τραγούδια- “ύμνοι” για τη Γυναίκα

41p63fxNnTL._SL500_AA300_

Η γυναίκα εξυμνήθηκε με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς ήταν η μελοποίηση στίχων που αναφέρονται σε αυτή. Πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Aretha Franklin, Queen Latifah, Cyndi Lauper, Christina Aguilera, και Alicia Keys έχουν δημιουργήσει γνωστά τραγούδια χαρίζοντας αυτοπεποίθηση, έμπνευση και ανεξαρτησία μέσα από τους στίχους τους.

1. Sisters Are Doing it for Themselves- Annie Lennox ft. Aretha Franklin

Η πρωτοποριακή συνεργασία της Annie Lennox με την Aretha Franklin κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 80 και περιγράφει την ένταξη των γυναικών σε εργασίες που μέχρι τότε ήταν καθαρά ‘αντρικές’.

2. U.N.I.T.Y – Queen Latifah

Η- τότε -δεκαεννιάχρονη Queen Latifah εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή με ένα hip-hop κομμάτι, του οποίου οι στίχοι απαιτούν το σεβασμό και την ισότητα των δύο φύλων.

3. Girls just wanna have fun-Cyndi Lauper

Το τραγούδι – ορόσημο της Cyndi Laper, ‘Girls just want to have fun’, χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος ύμνος των γυναικών και ενθαρρύνει τις γυναίκες να απελευθερωθούν και να διασκεδάσουν.

4. Respect- Aretha Franklin

‘’All I am askin’ is just a little respect’’ τραγουδάει η Aretha Franklin, σε μια δήλωση από μια ισχυρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα, η οποία έχει όλα τα προτερήματα που επιθυμεί ο άντρας της και σε αντάλλαγμα ζητάει σεβασμό.

 

 

5. Can’t hold us down-Christina Aguilera

Μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως επιθυμεί, χωρίς να δέχεται επικριτικά σχόλια και ανάλογη –με το ντύσιμό της- αντιμετώπιση από το ανδρικό φύλο. Η Christina Aguilera κατάφερε να ‘ξεσηκώσει’ με το συγκεκριμένο τραγούδι γυναίκες από όλο τον κόσμο και να τις κάνει πιο δυνατές.

6. Superwoman-Alicia Keys

Το κομμάτι είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που επιδιώκουν μια καλύτερη ζωή για τις ίδιες, χωρίς να εξαρτώνται από άλλους. Είναι αφιερωμένο σε κάθε μητέρα που μεγαλώνει και προστατεύει μόνη το παιδί της και για τις γυναίκες που προσπαθούν να ξεχωρίσουν.

Άλλα τραγούδια γραμμένα ειδικά για τις γυναίκες είναι τα : ‘Independent Women-Destiny’s Child’, ‘This one’s for the girls’-Martina McBride, ‘Miss Independent’-Kelly Clarkson, ‘Run the world (girls)’-Beyonce και ‘I am a woman’- Helen Reddy.

Πηγή: http://www.queeninheels.com

You may also like