Τρεις γυναίκες “μιλούν” στο TEDx Thessaloniki

Το Σάββατο 12 Μαΐου το TEDx επιστρέφει για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το Θάρρος να Δημιουργείς». Μέσα σε μία και μόνο ημέρα 17 ομιλητές, 4 performers και 700 ανήσυχα μυαλά θα εξερευνήσουν μαζί τη φύση του θάρρους και της δημιουργικότητας. Εκεί θα βρίσκονται και τρεις γυναίκες που αν και προέρχονται από τελείως διαφορετικούς χώρους, διαθέτουν όλες ένα κοινό σημείο: την τόλμη να παλέψουν για αυτό που πιστεύουν σε εποχές δύσκολές και μέρη αντίξοα.

Η Ελπίδα Ρούκα ζει στα Ιεροσόλυμα και μάχεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, η Alicia Stallings είναι μια ποιήτρια που η αγάπη της για την κλασική Ελλάδα την οδήγησε στην αντιφατική Αθήνα του σήμερα, ενώ η Αναστασία Μήλιου αγωνίζεται για την επιβίωση των ελληνικών θαλασσών. Λίγο πριν μιλήσουν στο κοινό του TEDx μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές και αλήθειες της καθημερινότητάς τους.

Ελπίδα Ρουκά – Πολιτικός Σύμβουλος του Ο.Η.Ε., Ειδικός Πολιτικής Μετάβασης
Ζει στην Ιερουσαλήμ και ηγείται της πολιτικής ομάδας του Ειδικού Συντονιστή του Ο.Η.Ε. για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Yπηρέτησε ως επικεφαλής πολιτικός σύμβουλος της Ειδικής Πολιτικής Αποστολής του Ο.Η.Ε. στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε θέσεις στα γραφεία του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, όπως στο Τμήμα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων και στη Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. υπό τον Κόφι Ανάν και τον Μπαν Κι-Μουν.

 

 

 

Alicia Stallings – Ποιήτρια

Γεννήθηκε το 1968 στην Αμερική και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Georgia και της Οξφόρδης, αλλά η αγάπη της για τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό την οδήγησε στην Αθήνα, όπου ζει μαζί με τον άντρα της, τον δημοσιογράφο Γιάννη Ψαρόπουλο. Ποιήματά της περιλαμβάνονται στη σειρά τόμων “Καλύτερη Αμερικάνικη Ποίηση” και έχουν τιμηθεί με βραβεία, όπως το Βραβείο Pushcart και το βραβείο Benjamin H. Danks της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων. Η πρώτη της ποιητική συλλογή “Archaic Smile” βραβεύθηκε με το βραβείο Richard Wilbur το 1999, η δεύτερη συλλογή της “Hapax” έλαβε το Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ μόλις κυκλοφόρησε η τρίτη της συλλογή “Olives”.

Αναστασία Μήλιου – Υδροβιολόγος, Aκτιβίστρια

Ειδικεύεται στη διαχείριση και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, καθώς και στην έρευνα της αλιείας και των θαλάσσιων θηλαστικών. Eίναι πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ε.Ε. για την Αειφόρο Θαλάσσια Πολιτική και συντονίστρια της επιστημονικής έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”. Με κύρια ερευνητική βάση τη Σάμο και σταθμούς σε νησιά της γύρω περιοχής, το “Αρχιπέλαγος” συνεργάζεται τόσο με ψαράδες για την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία των θαλασσών, όσο και με τοπικές και διεθνείς οργανώσεις και πανεπιστήμια φέρνοντας στη ΒΑ Μεσόγειο ειδικούς και φοιτητές.

Πηγή:.tovima.gr

You may also like