Τρεις συνήθειες που απομακρύνουν το extra βάρος

92b82d0dea74fb02d86ac9ffc0220bd2Έχετε το ίδιο βάρος με πέρσι; Πριν από 10 χρόνια; Ακόμη και αν όλη σας η ζωή είναι καλύτερη σε σχέση με παλιότερα, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μας που σίγουρα δεν είναι: ο μεταβολισμός μας. Με αποτέλεσμα, να παιρνουμε ένα κιλό το χρόνο μετά τα 20, το οποίο ακόμα κι αν δεν φαίνεται πολύ, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος στο μέλλον και αυξάνοντας τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού και το εγκεφαλικό επεισόδιο.. Διαβάστε πώς μπορείτε να το αποφύγετε..

Κινηθείτε περισσότερο: Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η έλλειψη άσκησης, χωρίς την πρόσληψη θερμίδων, μπορεί να είναι ο ένοχος, όταν πρόκειται για σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους. Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία των τελευταίων 20 χρόνων και διαπίστωσε ότι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας σχετίζεται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ενώ η θερμιδική πρόσληψη δεν το έκανε. Έτσι, εάν θέλετε να αποτρέψετε τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους, βεβαιωθείτε ότι ασκείστε τουλάχιστον το minimum που πρέπει ανά εβδομάδα: 150 λεπτά για να παραμένουμε υγιείς, ή 300 λεπτά την εβδομάδα για να διατηρήσετε το βάρος σας.

Πιάστε τα βάρη: Ένας λόγος για τον οποίο ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται καθώς γερνάμε είναι γιατί χάνουμε μυϊκή μάζα. Για να βεβαιωθούμε ότι η δική σας μένει ανεπηρέαστη, βάλτε στο πρόγραμμα γυμναστικής ενδυνάμωση μυών 2 φορές την εβδομάδα, δεν είναι απαραίτητο να βάλετε βάρη, ότι σας αρέσει κι αντέχετε.

Σταματήστε να τρώτε “χαζομάρες”: Δεν χρειάζεται να τα κόψετε τελείως, αλλά αν έχετε διαπιστώσει ότι το βάρος σας αυξάνεται με τα χρόνια, καλό είναι να φερθείτε έξυπνα και να αποφεύγετε τις “άδειες θερμίδες” που απλά αποθηκεύονται…

Πηγή: εδώ

You may also like