Τσιμπολογάτε μπροστά στην τηλεόραση;

Εάν επιλέγετε να τρωτέ το κύριο γεύμα της ημέρας, παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση, πιθανότατα να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να μετακινείται προς τα δεξιά. Αλλά το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση δεν είναι κακό μόνο για αυτό το λόγο.

•Όταν τρώτε μπροστά στην μικρή οθόνη, κινδυνεύετε να τρώτε απορροφημένοι και να μη σταματάτε παρά μόνο όταν τελειώσει το πρόγραμμα που παρακολουθείτε. Αυτό σημαίνει ότι τελικά θα φάτε περισσότερο από μια μερίδα φαγητό.
•Το γεγονός ότι η προσοχή σας είναι στραμμένη στην τηλεόραση, έχει σαν αποτέλεσμα να στερείστε την απόλαυση της τροφής. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να μην καταλάβετε τι φάγατε, με αποτέλεσμα να ξαναφάτε μετά το τέλος της εκπομπής που παρακολουθείτε.
•Προτιμήστε να τρώτε στο τραπέζι και να έχετε την τηλεόραση σβηστή, προκειμένου να απολαύσετε το φαγητό σας.
•Το φαγητό μπροστά στη τηλεόραση είναι κακό πρότυπο για τα παιδιά. Σύντομα θα δείτε τα παιδιά σας το απόγευμα να τρώνε καθισμένα στον καναπέ επαναλαμβάνοντας αυτό που κάντε εσείς το βράδυ.
•Το φαγητό στο τραπέζι μαζί με την οικογένεια δεν είναι απλά μια διαδικασία λήψης τροφής. Είναι μια ιεροτελεστία, μια διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών, είναι μια ευκαιρία επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας.

Πηγή: diatrofi.gr

You may also like