Τόσο καφέ πρέπει να πίνουμε για να χάσουμε βάρος

Η έρευνα έφερε στο φως νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τους λάτρεις του καφέ.

Όλοι απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι καφέ, μόλις ξυπνήσουν το πρωί ή στην απογευματινή τους βόλτα. Στα θετικά του συμπεριλαμβάνεται ότι μπορεί να συμβάλλει σ’ ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, και, τώρα, μία νέα έρευνα προσθέτει την ιδιότητά του να μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η δημοσίευση,που έγινε από το Nature Communications Journal, έδειξε ότι ο καφές μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό κατά 3-11%, αφού η καφεΐνη ενεργοποιεί τη λιπόλυση, διασπώντας το λίπος, το οποίο και χρησιμοποιεί ως ενέργεια. Στη συνέχεια, δίνει μία ενεργειακή ώθηση, βοηθώντας να δουλέψουμε σκληρότερα στο γυμναστήριο και, κατά συνέπεια, να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την αποτελεσματικότητά του, οι έρευνες έδειξαν επιπλέον ότι ο καφές, χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο και κάλιο, βοηθάει στην καταστολή της όρεξης. Αυτό ωθεί το σώμα να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη και να μειώσει την επιθυμία για ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, επίσης, ότι για να απολαύσουμε τα παραπάνω οφέλη, η συνιστώμενη ποσότητα καφέ είναι 4 φλιτζάνια την ημέρα, συνδυάζοντάς τα με άσκηση και καλή διατροφή. Ιδανικά, κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται περίπου μισή ώρα πριν το γυμναστήριο, ενώ να αποφεύγεται από το απόγευμα και μετά, για να μη ρισκάρουμε να διαταράξουμε το βραδινό μας ύπνο.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται ώστε να μην ξεπερνιούνται τα 400γρ/μέρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του άγχους ή/και σε διατάραξη των καρδιακών παλμών.

Πηγή

You may also like