Τώρα οι μονογονείς έχουν το δικό τους κοινονωνικό δίκτυο: Social.singleparent.gr

socialcover 1Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα τη χαρά να  γνωρίσω την Κυριακή Χαριτάκη και να μου συστήσει το singleparent.gr , ένα site που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για να βοηθήσει τη μονογονεϊκή οικογένεια, τη «διαφορετική» οικογένεια στην Ελλάδα. Το site αφορά όλους τους διαζευγμένους, χήρους και ανύπαντρους γονείς, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στη μονογονεϊκή οικογένεια με τη στενή έννοια του όρου. Απευθύνεται εξίσου και σε όλους τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους, σε όσους μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι επειδή ο άλλος γονέας έχει μεταναστεύσει για οικονομικούς λόγους, στους γονείς που έχουν φτιάξει τη ζωή τους με έναν άλλον άνθρωπο, και γενικότερα σε όλες τις σύγχρονες μορφές οικογένειας που έφερε μαζί της η αλλαγή των εποχών και ειδικότερα η οικονομική κρίση..

Όμως, ο άνθρωπος που μεγαλώνει το παιδί του μόνος, δεν έχει πάντα τη δυνατότητα να βγει ή το θάρρος να πει αυτά που νιώθει. Να βρεί ανθρώπους σαν εκείνον, να μιλήσει και να τον καταλάβουν. Άλλες φορές έχει τη δυνατότητα αλλά έχει πάψει να ελπίζει. Ρίχνει όλο του το βάρος στο παιδί και ξεχνάει τον εαυτό του που πολλές φορές βάζει στην άκρη από φόβο μην ξαναπληγωθεί. Μα μια κακή επιλογή, δεν καθορίζει μια ζωή!

Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την Κυριακή για το πώς το εμπνεύστηκε κι αν υπήρχε κάτι παρόμοιο στο εξωτερικό;

Κυριακή Χαριτάκη, δημιουργός του singleparent.gr

Κυριακή Χαριτάκη, δημιουργός του singleparent.gr

Κυριακή Χαριτάκη: Έμπνευσή μας ήταν οι αναγνώστες μας μονογονείς που μας ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να συζητήσουν χωρίς την προβολή του facebook και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Υπάρχουν πολλά site στο εξωτερικό που φέρνουν μονογονείς σε επαφή, αλλά με απώτερο σκοπό το dating, δηλαδή την εύρεση συντρόφου. Όμως συντροφιά δεν είναι μόνο η ερωτική αλλά και η φιλική. Ακόμη και μια απλή κοινωνική συναναστροφή, ένας τυχαίος άνθρωπος που θα βρείς στο δρόμο σου και θα σε καταλάβει, είναι συντροφιά. Και αυτό θέλει να πετύχει το Social.singleparent.gr , να ενώσει μονογονείς από όλη την Ελλάδα σε ό,τι κι αν αυτές οι γνωριμίες, εξελιχθούν.

 Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο social media;… Όπως το fb; Ή έχει κάποια συνδρομή; Σε τι διαφέρει από ένα forum όπου μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις μονογονείς;

Κυριακή Χαριτάκη:: Οποιοσδήποτε μπαίνει στο facebook, βρίσκει διαφόρων ειδών ανθρώπους, κι αυτό είναι που κάνει το facebook τόσο «μαγικό». Ένας γονιός όμως που μεγαλώνει τα παιδιά του μόνος και θέλει να βρεί ανθρώπους με κοινά βιώματα και εμπειρίες, στο facebook θα πρέπει να ψάξει παραπάνω και μάλιστα ενώ δεν έχει καθόλου χρόνο. Στο Social.singleparent.gr   θα βρεί ανθρώπους σαν εκείνον με μόνο ένα κλίκ. Το Social.singleparent.gr , δεν είναι απλά ένα φόρουμ αλλά μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και πολλαπλών δυνατοτήτων, παρόμοιων με του facebook (χρονολόγιο, δημιουργία ομάδας -δημόσιας ιδιωτικής ή μυστικής-αποστολή ιδιωτικών μηνυμάτων κλπ.) ώστε να ενώνει μονογονείς με όσο το δυνατόν πιο κοινά στοιχεία.  Όποιος επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή άλλη δέσμευση, κάνοντας μια απλή εγγραφή εδώ 

Όπως συμπλήρωσε στο μήνυμά της, η Κυριακή, “μέσα σε αυτή τη νέα κοινότητα, μπορείτε να ανταλλάσσετε απόψεις μέσω του φόρουμ και να γράφετε στο χρονολόγιο ό,τι σκέφτεστε ή αισθάνεστε, βλέποντας παράλληλα τι κάνουν τα υπόλοιπα μέλη εκείνη τη στιγμή καθώς και ποιοι είναι online και τι συζητούν. Μπορείτε επίσης να προσθέτετε φίλους, να ανταλλάσσετε προσωπικά μηνύματα, να γίνεστε μέλη σε ομάδες ή να δημιουργείτε τη δική σας ομάδα και να γνωρίζετε μονογονείς απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!”

df550816c483071a54c016fbc645e9e1Στο Social.singleparent.gr (http://social.singleparent.gr) γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι, αλληλοστηρίζονται, εκφράζονται ελεύθερα και ανώνυμα και βρίσκουν ανθρώπους με κοινές σκέψεις και εμπειρίες. Ανθρώπους που τους καταλαβαίνουν.

Η μονογονεϊκή ζωή θέλει δύο πράγματα: Τόλμη και συντροφιά. Την πρώτη την έχουμε. Καιρός να βρούμε και τη δεύτερη! Καλωσορίσατε στο Social.singleparent.gr το πρώτο κοινωνικό δίκτυο ειδικά για μονογονείς, που μας κάνει όλους ένα!

You may also like