Υγιεινές συμβουλές που μας βοηθούν για μία καλύτερη ζωή, από την Ιωάννα Βλάσση

dark hair blue eyes womanΜπορεί να βρισκόμαστε στα  “τέλη” του καλοκαιριού, τουλάχιστον όσον αφορά στις καλοκαιρινές άδειες, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και να πληροφορούμαστε γύρω από τα τελευταία νέα σχετικά με αυτήν αλλά και σχετικά με τη διατήρηση του ευ ζην.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές για καλή υγεία και δυνατό μυαλό….

– Η βιταμίνη της ευτυχίας, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως είναι η B12. Για την ακρίβεια, οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12 μειώνουν κατά 300% την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης και κρίσεων πανικού. Τροφές πλούσιες σε Β12 είναι το κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι. (Πηγή: Journal of Affective Disorders).

– Το αιθέριο έλαιο της παλμαρόζας δρα κατά της έντονης εφίδρωσης. Το άρωμά του είναι γλυκό και ευχάριστο και έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Αρκεί μία σταγόνα του εν λόγω ελαίου σε καθαρές μασχάλες μετά το μπάνιο για να μυρίζετε φρεσκάδα κάθε μέρα.

– Το καθημερινό περπάτημα για περίπου 30’ κάθε μέρα σε μέτριο ρυθμό μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρδιοπάθειας κατά 43%.

chamom– Το χαμομήλι καταπολεμά τον καρκίνο του στήθους, σύμφωνα με έρευνες. Το αντιοξειδωτικό συστατικό απιγενίνη το οποίο περιέχει εμποδίζει τα βλαβερά κύτταρα του μαστού να επιβιώσουν για περισσότερο χρόνο από ό, τι τα υγιή καθώς και τον πολλαπλασιασμό τους. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Οχάιο ερευνούν εάν η απεγινίνη δρα και προληπτικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Άλλες πηγές της εν λόγω ουσίας είναι το σέλερι και ο μαϊντανός.

– Οι ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με αντιβιοτικά, τα οποία προσφέρουν ανακούφιση έως 40%. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της νότιας Δανίας ανακάλυψαν ότι το 20-40% των περιπτώσεων άλγους στην πλάτη οφείλεται σε βακτηριακή μόλυνση που υποχωρεί μετά τη λήψη φαρμάκων.

– Η μεσογειακή διατροφή εξασφαλίζει γερό μυαλό. Τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια με ελαιόλαδο, καθώς και οι ξηροί καρποί είναι το μυστικό της μακροζωίας, σύμφωνα με νέες μελέτες του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

– Το γνωστό σε όλους μας, αλλά αδικημένο ως προς τη δημοφιλία των ευεργετικών του ιδιοτήτων ραπανάκι ενισχύει το μεταβολισμό και επιταχύνει το αδυνάτισμα. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ απέδειξαν ότι η κατανάλωση 3 ραπανακίων καθημερινά διευκολύνει τη μετατροπή λιπαρών οξέων σε ενέργεια από το συκώτι. Αυτό οφείλεται στην ουσία σουλφαροφάνη που περιέχει.

– Οι Αφγανοί καταφέρνουν να περπατούν 9 χλμ./ ώρα χωρίς να κουράζονται, γεγονός το οποίο οδήγησε επιστήμονες στις ΗΠΑ να εξετάσουν το βάδισμά τους. Το μυστικό βρίσκεται στο συγχρονισμό των βημάτων με την αναπνοή. Στα 3 πρώτα βήματα εισπνέουν και στο 4ο κρατούν την ανάσα τους. Στα επόμενα 3 εκπνέουν και στο 4ο αφήνουν άδειους τους πνεύμονες.

Πηγή: περιοδικό Elle

You may also like