Υγιεινό ρύζι με τόνο & ντομάτα, από τη Νιόβη Αναζίκου

Ένα γρήγορο φαγητό και υγιεινό, απολαύστε το με παραλλαγές στα λαχανικά που σας αρέσουν και βάλτε το στην διατροφή σας.

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
500γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκόρδα ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες ή Φλωρίνης ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσίπουρο ή λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
350 γρ. χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 φλιτζάνι αρακά
2 καρότα ψιλοκομμένα
300-400γρ. τόνο (σε λάδι ή σε νερό)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
αλατοπίπερο
χυμό απο 1-2 λεμόνια (προαιρετικά)

ρύζι με τόνο 2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το ρύζι, το σκόρδο και τα λαχανικά μας, τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απο τον τόνο και το λεμόνι.

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ( μετράμε σε μία κούπα το ρύζι που ρίχνουμε μέσα και όσες κούπες μας βγει προσθέτουμε σταδιακά δυόμιση φορές νερό με την ίδια κούπα για να το μετρήσουμε)

Μόλις γίνει το ρύζι μας προσθέτουμε το τόνο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Νιόβη Αναζίκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like