Υπάρχει όριο στη Γυμναστική;, από τον Μάνο Βροντζάκη

apriliosΚαλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Σήμερα θα σας δώσω μερικά tips,για το πως πρέπει να χειριστείτε το σώμα σας τις καλοκαιρινές ημέρες που θα έρθουν κάποια στιγμή, όπως όλοι ελπίζουμε. Ξέρω πως πολλοί από εσάς μετά το Πάσχα τρέχετε στα γυμναστήρια, και κάνετε όποια είδους δίαιτα και όποια είδους γυμναστική, σας προτείνουν, προκειμένου να κάψετε περιττό λίπος ή να χάσετε περιττά κιλά.
Αυτό όμως είναι λάθος διότι ο κάθε ένας από εσάς είναι διαφορετικός κι έχει διαφορετικές ανάγκες!

ΛΑΘΟΣ Νο1
Σταματάτε να τρώτε επειδή θέλετε να χάσετε κιλά και γυμνάζεστε νηστικοί. Ο οργανισμός και το σώμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην άσκηση χωρίς να είναι εφοδιασμένος με κάποια τροφή. Δεν θα έχει ενέργεια, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνετε περισσότερο κακό στο σώμα σας και στην υγεία σας παρά καλό.
Γι αυτό λοιπόν να έχετε φάει 3 ώρες πριν να αθληθείτε.

ΛΑΘΟΣ Νο2
Γυμνάζεστε υπέρ του δέοντος. Πολλοί μένετε στο γυμναστήριο 3 ακόμα και 4 ώρες κάτι το οποίο δεν σας προσφέρει απολύτως τίποτα. Για επιθυμητά αποτελέσματα, μέχρι 1μιση ώρα είναι καλά. Αλλιώς μετά τη 1 ώρα, το σώμα έχει καταναλώσει όλο το γλυκογόνο, δηλαδή την ενέργεια που έχει και δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω. Συνεπώς άμα γυμνάζεστε πάρα πολύ μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορείτε να έχετε.

ΛΑΘΟΣ Νο3
Πολύς κόσμος γυμνάζεται 6-7 φορές την εβδομάδα. Το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση και από την γυμναστική , οπότε αν γυμνάζεστε τόσο συχνά δεν προλαβαίνει το σώμα να ξεκουραστεί και να αφομοιώσει αυτά που του έχετε δώσει μέσω της άσκησης, ούτως ώστε να μην φαίνονται και οι διαφορές και τα αποτελέσματα πάνω σε αυτό.

4 προπονήσεις /εβδομάδα είναι ιδανικές και για την εκτόνωσή σας αλλά και για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για το σώμα σας.

Το να ασκείστε είναι πολύ καλό και για την σωματική σας υγεία αλλά είναι και ένα δυνατό αγχολυτικό που σας ξεμπλοκάρει από την δύσκολη-κουραστική ρουτίνα, αρκεί να μην υπερβαίνετε τα όριά σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε… @ [email protected]

+ follow me on Facebook,  Twitter & instagram : @manosvrontzakis
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

You may also like