Υπνωτίζοντας τη Rosario Dawson

Rosario_DawsonΠριν δεκαοκτώ μήνες η ηθοποιός Rosario Dawson επισκέφθηκε μία υπνωτίστρια. Εκείνη την έβαλε να ξαπλώσει, την τύλιξε με μία κουβέρτα κι άρχισε να της μιλάει χαμηλόφωνα. Η Rosario Dawson άρχισε να χαλαρώνει, ώσπου στο τέλος αποκοιμήθηκε. Αυτό ήταν!. Καθ’ όλο το διάστημα που η Dawson βρισκόταν σε ύπνωση, η υπνωτίστρια κρατούσε συνεχώς σημειώσεις από κάθε έκφραση, μορφασμό και «τινάγματα».
Γιατί, όμως, επέλεξε η Dawson να υπνωτιστεί; Τι ήθελε να ψάξει στα ενδότερα του υποσυνείδητού της; Μυστήριο; Όχι και τόσο, μια που η 34χρονη ηθοποιός ήθελε να μάθει πώς είναι ένας άνθρωπος σε κατάσταση ύπνωσης για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «Trance» του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Danny Boyle. Στην ταινία η Rosario Dawson υποδύεται την Elizabeth Lamb, μία υπνωτίστρια η οποία προσλαμβάνεται από τον αρχηγό μίας συμμορίας (Vincent Cassel). Στόχος του Franck είναι ένας έμπορος έργων τέχνης (James McAvoy) που πάσχει από αμνησία να του αποκαλύψει μέσω της ύπνωσης πού βρίσκεται ένας εξαφανισμένος πίνακας μεγάλης αξίας. Η ταινία υπολογίζεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαΐου.

«Ήταν σα να καταλάβαινε από… τα πόδια μου την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν υποσυνείδητα», λέει η Dawson για την εμπειρία της. «Είχα διαβάσει κάποτε το βιβλίο του Joe Navarro, ενός πρώην πράκτορα του FBI, με τον τίτλο “Τι λέει κάθε σώμα”. Στην ουσία ήταν ένας οδηγός κατανόησης της γλώσσας του σώματος και σύμφωνα μ’ αυτό, τα πόδια είναι το πιο ειλικρινές μέρος του ανθρώπινου σώματος. Με το πρόσωπο μπορείς να πεις ψέματα, οι εκφράσεις του προσώπου δίνουν τις χειρότερες ενδείξεις ειλικρίνειας. Όσο λοιπόν προχωράει η διαδικασία της ύπνωσης, το σώμα είναι πιο ειλικρινές».
Trance_PosterΗ ύπνωση, βέβαια, της καλλιέργησε και την περιέργεια να αναζητήσει κάτι πολύ σημαντικό για την ίδια στο παρελθόν της. Λίγο καιρό μετά επισκέφθηκε ένα μέντιουμ, το οποίο της μίλησε για το βιολογικό της πατέρα (σημ. είχε εγκαταλείψει τη μητέρα της όταν εκείνη ήταν ήδη έγκυος στη Dawson) και της αποκάλυψε πως εκείνος είχε πεθάνει. Αργότερη η ηθοποιός προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του μέντιουμ. Παρ’ όλο αυτά η Rosario Dawson άφησε πίσω της αυτήν την υπόθεση, καθώς θεώρησε πως η περαιτέρω ενασχόληση θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας. Άλλωστε, όπως λέει κι η ίδια «ο Greg, ο άνθρωπος που παντρεύτηκε τη μητέρα μου είναι ένας ήρωας, με επέλεξε και με ήθελε». Επομένως, μπορεί να πει κανείς πως… τέλος καλό όλα καλά για τη δημοφιλή Rosario!

Πηγή: http://www.guardian.co.uk

You may also like