Φέτος θα μπουν όλα σε μια τάξη!

Αν ανήκετε στην κατηγορία «από Δευτέρα δίαιτα» είναι καιρός να βάλετε τη ζωή και την καθημερινότητά σας σε μια τάξη και να ακολουθήσετε επιτέλους το πρόγραμμα που έχετε οργανώσει. Οκ, όλοι έχουμε πρόβλημα με τα οικονομικά μας τον τελευταίο καιρό, αλλά λίγη οργάνωση μπορεί να είναι ένα σπουδαίο βήμα για να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας, αλλά και να βελτιώσουμε την ψυχολογική μας κατάσταση.

Γιατί, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αν ζουμε σε ένα οργανωμένο και τακτοποιημένο περιβάλλον , έχουμε τη δυνατότητα να “λειτουργήσουμε” με καλύτερη διάθεση και να είμαστε πιο παραγωγικοί.

Ταξη και οργάνωση…
*Πάρτε μολύβι και χαρτί και χωρίστε το στη μέση. Βάλτε στη μια στήλη τα έσοδα και στην άλλη τα έξοδα, ώστε να έχετε πλήρη επίγνωση του τι πρέπει και τι μπορείτε να ξοδέψετε. Με αυτό τον τρόπο δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

*Ξεσκαρτάρετε τα συρτάρια και ντουλάπια σας για να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι όχι απ’ όλη αυτή τη χαρτούρα.

*Τακτοποιήστε τα ρούχα σας μέσα στη ντουλάπα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καταχωνιασμένα ρούχα, τα οποία έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Βάλτε τα στην επιφάνεια και νιώστε σαν να ανανεώσατε τη γκαρνταρόμπα σας.

*Ελέγξτε ημερομηνίες λήξης φαρμάκων και σακουλάκια από συσκευασίες φαγητών και ξεφορτωθείτε τα ληγμένα. Πολλές φορές νομίζουμε ότι έχουμε κάτι, αλλά όταν πάμε να ανοίξουμε το σακουλάκι ή το κουτί διαπιστώνουμε ότι έχει λήξει.

*Αγοράστε ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα και καταγράψτε τις εκκρεμότητες και τα ραντεβού σας που έχετε ώστε να μην σας ξεφεύγει τίποτα.

*Μέσα στο ημερολόγιο φροντίστε να εντάξετε και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, ώστε να έχετε από πριν όλα τα υλικά που χρειάζεστε και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

You may also like