Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα κάρυ

ΥΛΙΚΑ:(για 4 μερίδες)

4 φιλέτα κοτόπουλου
ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας κάρυ
αλάτι, πιπέρι
για την σάλτσα:
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας απαλό κάρυ
½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουτ. της σούπας σόγια σος
2 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
για το γαρνίρισμα:
ρύζι μπασμάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, βάλτε τα σε ένα μπολ, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με το κάρυ, αλατοπιπερώστε τα και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν από το μείγμα από όλες τις πλευρές.
Σοτάρετε τα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώστε τα και βγάλτε τα από το τηγάνι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, ρίξτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το κάρυ, σοτάρετε τα για λίγα λεπτά, ρίξτε μετά τον ζωμό, την σόγια σος και το μέλι.
Βράστε την σάλτσα για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πολτοποιήστε τα υλικά (στο μπλέντερ ή με την ράβδο).
Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό. Ρίξτε το στην σάλτσα, αφήστε την για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν πήξει, κατεβάστε την. Σερβίρετε με ρύζι.

Πηγή:http://www.gefsisfysi.gr

You may also like