Insenso στο Black Box

“Όσο ατελής κι αν είναι ο άνθρωπος όταν δίνει, όσα δίνει, είναι πολλά για έναν άλλον άνθρωπο. Είναι πολλά όταν αυτός παίρνει όσα θέλει. Όσα δίνει ο άνθρωπος είναι πολλά όταν τα παίρνει ένας άνθρωπος που τα θέλει. Ένας άνθρωπος είναι πολύς για έναν άνθρωπο. Τίποτε περισσότερο δεν υπάρχει για τον άνθρωπο από έναν άνθρωπο. Τίποτε δεν γεμίζει τον άνθρωπο όσο ένας άνθρωπος”.

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη “Insenso” , παρουσιάζεται στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη από τη Δευτέρα 17 ως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 (εκτός Πέμπτης 20/9), σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη.

Eμπνευσμένη από τη γνωστή ταινία του Λουκίνο Βισκόντι “Senso” (1954), η παράσταση ανιχνεύει τα όρια της πραγματικής δύναμης του Έρωτα σε έναν χώρο καθ’ όλα απτό, αλλά ταυτόχρονα πλασματικό. Τα συναισθήματα δοκιμάζονται στο έπακρο, σε έναν κόσμο, όπου ο Έρωτας δεν μπορεί να καταργηθεί αλλά ούτε και να ευοδωθεί.

Πρόκειται για μια παράσταση με δυο γυναίκες ηθοποιούς (Σταματίνα Παπαμιχάλη και Μαρίζα Τσάρη) σε έναν μονόλογο όπου, σαν ‘σιαμαίες’, βιώνουν και εκφράζουν κοινά συναισθήματα. Συμμετέχουν δυο ηθοποιοί στο ρόλο της βασικής/μοναδικής ηρωίδας, ενώ ένας άνδρας, ωσεί παρών αλλά και απών, πλασματικά/σιωπηλά ενυπάρχει ως αφορμή και αιτία.

Παίζουν: Σταματίνα Παπαμιχάλη και Μαρίζα Τσάρη
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης
Σχεδιασμός Ήχου: Κ. Βήτα
Επιμέλεια Σκηνικού -Κοστουμιών: Αναστασία Αρσένη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική Είσοδος: 13€, κανονικό
10€: Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι
Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, http://www.mcf.gr/

Από Δευτέρα 17 έως Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου: 21.30

Πηγή: http://www.elculture.gr

You may also like