Φτιάξτε μοναδική Lemon Pie με μαρέγκα!, από τη Νατάσα Σχοινά

ΥΛΙΚΑ:
1 κρούστα πίτας (lemonpie)

(Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
¼ κουταλιού του τσαγιού αλάτι
1 ½ φλιτζάνια νερό
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κρόκους αυγών, χτυπημένους

*Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη

10307002_10152383653276955_226027343_n ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  2. Για τη γέμιση: Σε μία μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το φλιτζάνι ζάχαρη, με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το νερό με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή ένταση, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να βράσει. Ρίχνουμε το βούτυρο. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ τους κρόκους των αυγών και σταδιακά προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα με την καυτή ζάχαρη. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα καυτής ζάχαρης με το μείγμα των αυγών. Τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν και τα συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρευστο. Το αφαιρούμε από την εστία. Βάζουμε τη γέμιση στην ψημένη έτοιμη βάση.
  3. Για τη μαρέγκα: Σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεταλλικό μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν αφρώδη όψη. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από την πίτα, προστατεύοντας τις γωνίες της κρούστας.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 10 λεπτά, ή μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει ένα καφέ – χρυσό χρώμα.

 

Πηγή: allrecipes.com

 

You may also like