Φτιάξτε τα δικά σας DIY δώρα: Κεριά σε Vintage κούπες

Ένα δώρο “Do it Yourself” μπορεί να είναι πιο οικονομικό, είναι όμως και κάτι το ιδιαίτερο, δείχνει την προσπάθεια που καταβάλαμε για να το φτιάξουμε και την σκέψη μέχρι να βρούμε εκείνο που θα αντιπροσωπεύει τον παραλήπτη. Εξάλλου τα δώρα μετράνε από το κατά πόσο σκεφτήκαμε τον άλλο και όχι στο πόσα χρήματα ξοδέψαμε για να εκείνον. Τώρα αν πάλι θέλετε να αγοράσετε τα δικά σας αυτά να υπέροχα χειροποίητα αντικείμενα είναι ιδανικά και για προσωπική χρήση, τουλάχιστον εγώ πολύ θέλω να τα φτιάξω για μένα!

Κεριά σε Vintage κούπες
Κάθε με είδη κουζίνας στον κόσμο που σέβεται τον εαυτό του έχει ένα μέρος που είναι γεμάτο από μοναχικά φλιτζάνια τσαγιού και που δεν ταιριάζουν με καμία ομάδα, αλλά εξακολουθούν να είναι εκπληκτικά όμορφα και αξίζουν λίγη αγάπη. Είναι ιδανικά για να φτιάξετε κεριά μέσα τους και να τους δώσετε μία νέα ζωή. Ακολουθήστε το εύκολο φροντιστήριο για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μερικά από αυτά για τους φίλους και την οικογένεια αυτή την εορταστική περίοδο.
Τι θα χρειαστείτε:
Μια επιλογή από φλιτζάνια του τσαγιού πορσελάνης
Κερί (συνιστούμε κερί σόγιας, διότι καίει χωρίς καπνό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κερί παραφίνης). Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα παλιά κεριά που σας έχουν περισσέψει.
Φυτίλια κερί
Ξύλινα σουβλάκια
Χρώματα και τα αρώματα / αιθέρια έλαια (προαιρετικό)
Θερμόμετρο μαγειρικής
Κολλητική ταινία
Διπλό λέβητα (ή ένα κουτί / δοχείο μικρότερα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό)
Γάντια φούρνου


ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Παίρνετε την ταινία και δύο ξύλινα σουβλάκια μαζί και στα δύο άκρα, έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα ζευγάρι chopsticks κολλημένα μεταξύ τους. Αυτή είναι η υποστήριξη για το φυτίλι σας. Θα παρατηρήσετε ότι τα φυτίλια έχουν μικρή βάση από μεταλλικό δίσκο στο ένα άκρο: εκείνος θα πάει στο κάτω μέρος του τσαγιού, ενώ το αντίθετο άκρο θα το τυλίξετε ανάμεσα στα ξύλινα καλαμάκια για να το υποστηρίξει κάθετα. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε όλα τα φλιτζάνι του τσαγιού έτσι το φυτίλι θα βρίσκετε στο κέντρο μέσα στο κύπελλο, και θα συνταχθεί ωραία και ίσια, κάθετα προς τα κάτω. Αν έχετε πρόβλημα στο κάτω μέρος που κράτα το φυτίλι στη θέση του, μπορείτε να το στερεώσετε πάντα εκεί με μια σταγόνα κόλλα.

2. Η προσθήκη του κεριού σας στο μικρότερο δοχείο μπορεί να γίνει με (μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Ο τεμαχισμός ή το τρίψιμο μπροστά από το χρόνο θα επιταχύνει τη διαδικασία της τήξης, και συνιστάται για ακόμη μεγαλύτερη τήξη. Αν χρησιμοποιείτε κερί παραφίνης, μη διστάσετε να προσθέσετε ορισμένες τριμμένο ή ψιλοκομμένο κραγιόνι σε κομμάτια για να προσθέσετε χρώμα στο κερί στη θέση της βαφής.
3. Μόλις το κερί έχει λιώσει και είναι όλα σε υγρή κατάσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για μερικά λεπτά. Προσθέστε το χρώμα κερί σας (αν θέλετε) και αν πρόκειται να προσθέσετε άρωμα σε αυτό, χρησιμοποιήστε το θερμόμετρο σας για να μετρήσετε τη θερμοκρασία, προσθέστε το αρωματικό λάδι, όπως είναι επιθυμητό. (Αν το κερί είναι πολύ ζεστό όταν προσθέτετε το άρωμα σε αυτό, απλώς θα το διαλύσει αντί να το απορροφήσει. Η υπομονή είναι μια αρετή.)

4. Ενώ κερί σας εξακολουθεί να είναι ωραίο και υγρό, χύστε το στα έτοιμα φλιτζάνια τσαγιού, αφήνοντας ½ μια ίντσα του χώρου από το χείλος του φλιτζανιού. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς (4-6 ώρες είναι ιδανικό), τότε κόψτε φυτίλια σας σε 1 ίντσα στο μήκος, και voila! Έχετε όμορφα, χειροποίητα κεριά σε φλιτζάνι τσαγιού.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες προτασεις!

Καλές Γιορτές…..

 

You may also like