Φωτεινή Βλαχάκη, the F(unky)Martini Blogger

Υπάρχουν bloggers και η Φωτεινή Βλαχάκη που γνωρίσαμε μέσα από το TheFMartini,  ένας διαφορετικός κόσμος του blogging από αυτόν  που έχουμε συνηθίσει κι ένα κορίτσι πίσω από αυτό που αγαπά την ζωή. Είναι έξυπνο, χαρούμενο, μορφωμένο κι ευγενικό. Επίσης έχει αισθητική κι άποψη. Να πω ότι είναι έχει πολλή και θετική αύρα, καθώς μόλις την βλέπεις χαμογελάς… κι αν παρακολουθήσετε και τα social media της, θα συνειδητοποιήσετε ότι σας φτιάχνουν την διάθεση.

Μας παρουσιάζει την όμορφη πλευρά της ζωής, μέσα από τις εμπειρίες της και τις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις της…

Γιατί διάλεξες  ως τίτλο το «theFMartini» για το blog σου;

Έχω αδυναμία στα Martini cocktails και ιδιαίτερα στα ποτήρια Martini, τα οποία βρίσκω πολύ κομψά και ξεχωριστά. To «F» είναι το αρχικό από το όνομα μου. Όταν ξεκίνησα το blog,σε μια μεταβατική περίοδο της ζωής μου, ήταν μια προσωπική μου ανάγκη να εκφραστώ δημιουργικά και δεν περίμενα ότι θα εξελισσόταν σε δουλειά. Ήθελα να μαζέψω σε ένα «χώρο» όλα μου τα αγαπημένα θέματα και να γράψω για αυτά. Αφετηρία ήταν τα Martinis, που πάντα θα μου θυμίζουν χαρούμενες στιγμές και ατελείωτες συζητήσεις με τις φίλες μου.

Τι διαβάζουμε στο «theFMartini»που διαφέρει από τα υπόλοιπα blogs;

Το theFMartini ξεχωρίζει, κυρίως λόγω των συνεντεύξεων και προσωπικών editorials.Προσπαθώ να προβάλω Ελληνικά successstories προσωπικοτήτων που ζουν στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, όπως ο Απόστολος Αποστολάκης, Έλληνας Start up Entrepreneur, ή ο Ελληνοαμερικανός billionaire John Paul De Joria,ιδρυτής της Tequila Patron. Θεωρώ ότι ακόμη και η οικονομία επηρεάζεται πολύ από την ψυχολογία και στην χώρα μας,παρότι τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά πολύ δύσκολα, υπάρχουν τόσοι ταλαντούχοι, πετυχημένοι άνθρωποι και projects, που δημιουργικά και επιχειρηματικά προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Και αυτό είναι κάτι που αναμφίβολα αξίζει να προβληθεί!

Επίσης, γράφω αρκετά editorials βασισμένα όλα πάνω σε προσωπικές μου εμπειρίες και ανησυχίες: Οικογενειακές σχέσεις, συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, αλλαγές σε φιλίες. Ανακάλυψα ότι μια γυναίκα, κυρίως από τη δεκαετία των 30 και μετά, έχει πολλά να γράψει και να πει,γιατί πλέον έχει  ζήσει και αποκτήσει αρκετές εμπειρίες. Έχει ωριμάσει και διαμορφώσει τη δική της άποψη πάνω σε ποικίλα θέματα. Οι φίλες μου συχνά παρομοίαζαν τα editorials μου με εκείνα του Sex & the City και είναι αυτές που πρώτες με προέτρεψαν να τα βγάλω online,καθώς από μικρή, τα έγραφα σε μορφή ημερολογίου,αλλά τα διάβαζα μόνο σε εκείνες!

Στους πρώτους μήνες που «βγήκες στον αέρα», βραβεύτηκες στα Marie Claire awards. Πες μας για την εμπειρία σου…

Ήμουν πραγματικά πολύ τυχερή και σήμερα, πάρα πολύ ευγνώμων, που βραβεύτηκα με ένα τέτοιο βραβείο από το περιοδικό Marie Claire στο ξεκίνημα μου. Επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία του blog και ειλικρινά, ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενα να συμβεί, ειδικά τόσο γρήγορα. Θυμάμαι ότι όταν άκουσα το όνομα μου και ανέβηκα στην σκηνή, ένιωθα σαν αν ζούσα κάποιο όνειρο. Και σε αντίθεση με το πόσο ετοιμόλογη είμαι συνήθως, ήταν από τις λίγες φορές που, από την συγκίνηση, είχα χάσει τα λόγια μου.

Όταν δήλωσα συμμετοχή,κάποιοι γνωστοί μου είχαν πει να μην το κάνω γιατί, καθώς ήμουν μόλις ένα μήνα στον χώρο και άρα παντελώς άγνωστη, δεν υπήρχε πιθανότητα να κερδίσω κάποιο βραβείο –  θα «έτρωγα τα μούτρα μου» και θα απογοητευόμουν! Πείσμωσα και το έκανα,παρόλο που και εγώ η ίδια δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα κάποιο βραβείο… Το έκανα όμως,γιατί ναι μεν είχα φτιάξει ένα πολύ μικρό blog, αλλά είχα βάλει εκεί μέσα όλη μου την ενέργεια, ήμουν περήφανη για αυτό και ήθελα με κάποιο τρόπο να το προβάλω. Το γράφω αυτό για όποιον πρωτοξεκινάει… Είναι απαραίτητο ν’ ακολουθούμε και να προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας όνειρα, και όχι τις προσδοκίες άλλων.

Έχεις κάνει συνεργασίες με μεγάλα brands. Ποια θα ήταν αυτά που θα κάλυπταν την bucket list σου; 

Το bucket list μου αλλάζει συνεχώς, και επειδή το blog μου είναι lifestyle χαρακτήρα, η λίστα μου ποικίλλει και περιλαμβάνει brands από τον χώρο της μόδας, της ομορφιάς, των αυτοκίνητων. Είναι τιμή μου, ωστόσο, να συνεργάζομαι με εταιρείες διαχρονικές και sophisticated, όπως η Hermes, και είναι επιθυμία μου να συνεργαστώ στο μέλλον με ακόμα περισσότερα πρωτοποριακά Ελληνικά  brands.

Όπως έχω παρατηρήσει, αγαπάς τις συνεντεύξεις: δεν θα σου ζητήσω να ξεχωρίσεις κάποια, αλλά θα σου ζητήσω να μου πεις, αν είχες να κάνεις μια μόνο ερώτηση σε ένα συγκεκριμένο άτομο, ποια θα ήταν και για ποιον λόγο θα διάλεγες αυτό το πρόσωπο…

Οι theFMartini συνεντεύξεις μου δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζω διακεκριμένες προσωπικότητες και μέσα από τις πραγματικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις που κάνω με τους συνεντευξιαζόμενούς, μαθαίνω, εμπνέομαι και εξελίσσομαι.Αγαπάω όλες μου τις συνεντεύξεις και αισθάνομαι πολύ τυχερή και ευγνώμων για αυτές, και συνειδητά δεν θα ήθελα να διαλέξω κάποια,καθώς όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι είναι ξεχωριστοί, ο καθένας στον χώρο του και με τον δικό του τρόπο. Ομολογώ, όμως, ότι έχω αδυναμία σε αυτή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που ήταν και η πρώτη μου συνέντευξη, καθώς και εκείνη του Χρύσανθου Πανά, που είναι και η επόμενη. Και αυτό γιατί και οι δύο τους είναι φίλοι μου πολλά χρόνια, με έχουν συμβουλέψει και στηρίξει, τους θαυμάζω πάρα πολύ και χαίρομαι να γράφω για τις επιτυχίες τους!

Σε σχέση με το από ποιο πρόσωπο θα ήταν όνειρο μου να πάρω συνέντευξη, θα έλεγα από την Μελίνα Μερκούρη… Είχε τέτοιο ταπεραμέντο και πάθος, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αρκεστώ σε μια μόνο ερώτηση, θα ήθελα να τις μιλάω για ώρες…

 

Δώσε μας 5 λέξεις από F που αγαπάς…

Fun

Flirt

Friendship

Family

Faith

Μπείτε στο TheFmartini για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την Φωτεινή Βλαχάκη.

You may also like