Φωτογράφος απαθανατίζει εκρήξεις χρωμάτων

Όσοι είστε φίλοι της σειράς The Big Bang Theory ίσως έχετε δει αυτή τη σκηνή:


Ε, λοιπόν, ο Γερμανός φωτογράφος Martin Klimas πήγε το πείραμα λίγο παραπέρα. Πώς. Ακουμπώντας μπογιά επάνω σ’ ένα ηχείο και βάζοντας διάφορα μουσικά κομμάτια, απαθανάτισε τα χρώματα τη στιγμή που αυτά «εκρήγνυνται» από τις δονήσεις του ηχείου.

01 Charlie Parker - Ornithology

(Charlie Parker – Ornithology)

O Klimas προτιμά να χρησιμοποιεί μουσική με βάση τα κρουστά επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα ειδών, συμπεριλαμβανομένων της jazz, της κλασσικής μουσικής, του rock και της dance.

(02 Daft Punk – Around the world)

( Daft Punk – Around the world)

H κάμερα πιάνει τις «εκρήξεις» της μπογιάς χρησιμοποιώντας μεγάλες ταχύτητες του κλείστρου.

(03 Prince – Sign o’the times)

(Prince – Sign o’the times)

«Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δουλέψει με τη μουσική, αλλά ποτέ δεν είδα κάτι που να μου δίνει απάντηση: “Με τι μοιάζει η μουσική αυτή καθ’αυτή;”», είπε ο Klimas σε μία συνέντευξή το 2012.

(04 Kraftwerk – Transistor)

( Kraftwerk – Transistor)

To project επιτρέπει στο θεατή να συγκρίνει την «εικόνα» διαφορετικών μεταξύ τους ειδών μουσικής. Μάλιστα το θέαμα μοιάζει πολύ δυναμικό σε αυτή τη φωτογραφία με τις «Βαλκυρίες» του Wagner.

(05 Richard Wagner – Ride of the Valkyries)

( Richard Wagner – Ride of the Valkyries)

Οι ζωηρές και γεμάτες δράση φωτογραφίες του Klimas έχουν συγκριθεί από τους κριτικούς με την καινοτόμο δουλειά του επίσης – θρυλικού – φωτογράφου «μεγάλης ταχύτητας» Harold Edgerton.

(06 Pink Floyd – Time)

( Pink Floyd – Time)

O φωτογράφος από το Ντύσελντορφ σε προηγούμενα projects του είχε απαθανατίσει πορσελάνη που σπάει και μεταξωτά μαντίλια τη στιγμή που έπεφταν στο έδαφος.

Η έκθεση του Klimas φέρει τον τίτλο «Sonic» και παρουσιάστηκε αυτή τη βδομάδα στη γκαλερί Folley στη Νέα Υόρκη και θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου.

(08 The Velvet Underground & Nico - Run, Run, Run)

( The Velvet Underground & Nico – Run, Run, Run)

Πηγή:  BBC 

Προσωπικό σχόλιο: Αν κι ομολογώ δεν είμαι πολύ «φίλη» της μοντέρνας τέχνης, το πράγμα αλλάζει όσον αφορά τη φωτογραφία, μια που η στιγμή της δημιουργίας είναι κυριολεκτικά… ένα «κλικ»!

You may also like