Χριστίνα Παύλου: Μία ψυχολόγος στο δελτίο καιρού σας!


Γιώργος Μιχαλόπουλος: Χριστίνα, γεννήθηκες και μεγάλωσες στο εξωτερικό. Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια;

Χριστίνα Παύλου: Είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο και αυτό που κρατάω από την παιδική μου ηλικία είναι αναμνήσεις από ένα ζεστό σπίτι, μια δεμένη οικογένεια που πρόσφερε σε εμένα και στα μικρότερα δίδυμα αδέρφια μου πολλή αγάπη.
Τι να θυμηθώ; Το γράμμα του Άγιου Βασίλη κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που τελικά ήταν ο μπαμπάς μου, τα ταξίδια μας στους συγγενείς μας στην Κύπρο που περίμενα με ανυπομονησία… Τη συμμετοχή μου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελληνική θεματολογία… Πραγματικά ήταν υπέροχα χρόνια.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Ζούμε σε μια περίεργη εποχή… Μετάνιωσες για την απόφαση σου να μετακομίσεις μόνιμα στην Ελλάδα;
Χριστίνα Παύλου: Πως είναι δυνατόν να μετανιώσω αφού εδώ γνώρισα τον άνθρωπο της ζωής μου; Όχι βέβαια, στην Ελλάδα έκανα φίλους, απέκτησα πολλές εμπειρίες μέσα από τη δουλειά μου και φυσικά παντρεύτηκα!

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Είσαι πολύ δεμένη με την οικογένεια σου. Ποιες αρχές που σου έδωσε η οικογένεια, φροντίζεις να τηρείς;
Χριστίνα Παύλου: Οι γονείς μου, μου έμαθαν να έχω παιδεία. Να εκτιμώ τις αξίες και όσα μου προσφέρει η ζωή, να πατάω γερά στα πόδια μου, να έχω ήθος, μέτρο και σεβασμό.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες αλλαγές στη ζωή σου μετά τον γάμο, το περασμένο καλοκαίρι;
Χριστίνα Παύλου: Δεν υπήρχαν πολλές αλλαγές. Με τον Ανδρέα ζούσαμε μαζί και πριν.
Είμαι τυχερή γιατί έχω μια πολύ όμορφη ζωή και ευχαριστώ το Θεό για αυτό που ζω.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Έχεις χρόνο για τον εαυτό σου; Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Χριστίνα Παύλου: Συνήθως επιλέγω να διαβάσω κάποια βιβλία ξένης λογοτεχνίας. Προσπαθώ όσο μπορώ να γυμνάζομαι και να φροντίζω με αγάπη τα δύο σκυλάκια που έχουμε στο σπίτι. Όταν επιλέξω να βγω από το σπίτι, θα προτιμήσω να πάω σε μια θεατρική παράσταση ή σε μια παράσταση μπαλέτου που λατρεύω.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Έχεις ένα σπουδαίο ακαδημαϊκό παρελθόν, που δεν είναι τόσο γνωστό. Πόσο σημαντικές θεωρείς τις σπουδές σου σχετικά με όσα ακολούθησαν στην ζωή σου σε επαγγελματικό επίπεδο;
Χριστίνα Παύλου: «Πολύ σημαντικές. Έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, αγγλική φιλολογία και ψυχολογία, ενώ πήρα και πτυχίο στη διδασκαλία. Έχω δουλέψει σε σχολεία τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα για 10 χρόνια. Η τηλεόραση μπήκε στη ζωή μου σχετικά πρόσφατα, όμως θεωρώ ότι οι σπουδές μου με βοήθησαν πολύ στο να κατανοώ πράγματα που συνέβαιναν στο χώρο της τηλεόρασης και φυσικά να ψυχολογώ τους άλλους»!

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Τι μαθήματα έχεις πάρει μέχρι τώρα από την ενασχόληση σουμε τον χώρο της τηλεόρασης;
Χριστίνα Παύλου: Έχω καταλάβει ότι ο χώρος της τηλεόρασης είναι σκληρός και πολύ απαιτητικός αλλά παράλληλα έχει μια μαγεία. Όχι επειδή εκθέτεις τον εαυτό σου, ούτε για τη δημοσιότητα που σου προσφέρει απλόχερα, γιατί καμιά φορά αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Έχει μια μαγεία, όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, το πόσοι άνθρωποι εργάζονται για κάτι που στον κόσμο μπορεί να φαντάζει απλό αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια ροή γεγονότων. Αλήθεια ξέρετε πόσος κόσμος ενδιαφέρεται κάθε μέρα για το δελτίο Καιρού και συντονίζεται για να το δει; Πάρα πολύς και αυτό ακόμα σε γεμίζει με μια ευθύνη. Να δώσεις στον κόσμο την εικόνα της αυριανής του μέρας, όταν θα ανοίξει το παράθυρο του.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: Να περιμένουμε κάποια αλλαγή πλεύσης στον επαγγελματικό τομέα; Τι περιλαμβάνουν τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;
Χριστίνα Παύλου: Θέλω πολύ να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία! Ξέρω ότι είναι πολύ απαιτητικός χώρος αλλά με έχει μαγνητίσει. Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να καταφέρω να παρουσιάσω ένα Δελτίο Ειδήσεων στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά.

Ευχαριστούμε πολύ τον  Γιώργο Μιχαλόπουλο, από το περιοδικό Hello!, για την συνέντευξη που έκανε εκ μέρους του The K-magazine.

You may also like