Χταπόδι με πορτοκάλι, δάφνη και ούζο

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μία μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ: ( Για 6-8 μερίδες )
 1 χταπόδι ολόκληρο 1.2-1.5 κιλά
 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
 2 φύλλα δάφνης
 1 σφηνάκι ούζο
 ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
 6-8 ολόκληρους κόκκους πιπέρι
 4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

χταπόδι+1..ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, το σκόρδο, τις φέτες πορτοκαλιού, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν τα υλικά να τσιτσιρίζουν προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Κατόπιν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να μαγειρευτεί και να βγάλει τα υγρά του.
Η διαδικασία θα κρατήσει 30-40 λεπτά, ανάλογα το χταπόδι. Μην αφήσετε το χταπόδι να λιώσει, θα πρέπει να είναι μεν μαλακό αλλά και μαστιχωτό. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, αφαιρέστε τα υπόλοιπα υλικά, κόψτε το σε κομμάτια και αρτύστε το με λίγο από το ζουμί του και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Βγάλτε το στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και συνοδέψτε το με ένα ουζάκι.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like