Ψαράκι «bianco»

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι σας κάνει κέφι, απλά φροντίστε να πείτε στον καλό σας τον ψαρά να σας το κόψει σε φέτες.
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα

[/check_list]
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 μερίδες )
 1 μπακαλιάρος φρέσκος κοντά στο 1-1,2 κιλά κομμένο σε φέτες αλατοπιπερvμένες
 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
 6 πατάτες μέτριες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
 ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια
 1 φλ. λευκό κρασί, κατά προτίμηση Μοσχοφίλερο ή Ροδίτη
 1 φλ. ελαιόλαδο
 Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
 Αλάτι
 Φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τις πατάτες και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για μερικά λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό, ίσα που να καλυφτούν οι πατάτες και καπακώνετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου.
Κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, τις φέτες του ψαριού πάνω στις πατάτες και λούζετε τα παραπάνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Καπακώνετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με φρέσκο ψωμάκι.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like