Ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για Διεκδικητικότητα και Αυτοεκτίμηση

AΈχετε απομακρυνθεί ποτέ από μια κατάσταση ενώ θα ευχόσασταν να το είχατε χειριστεί διαφορετικά; Υπάρχουν φορές που αισθάνεστε ότι τα δικαιώματά σας καταπατούνται από άλλους ή χειραγωγήστε; Νοιώθετε ότι δεν μεταφέρετε την άποψή σας με αποτελεσματικό τρόπο;
Δυσκολεύεσαι:
• Όταν ζητάς βοήθεια
• Όταν διατυπώνεις μια διαφορετική γνώμη
• Όταν είσαι δέκτης ή προσπαθείς να εκφράσεις αρνητικά/θετικά συναισθήματα
• Όταν λές «όχι»
• Όταν δέχεσαι κριτική
• Όταν ζητάς κάτι από πρόσωπα εξουσίας
• Όταν διαπραγματεύεσαι για κάτι που θέλεις

Αν απαντήσατε θετικά σε κάποια από τα παραπάνω, αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή ώστε να ελέγξετε το θέμα της διεκδικητικότητάς σας, το οποίο και επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση σας.

Το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2013 και διαρκέσει 8 εβδομάδες (Ιανουάριος 2014). Η σύσταση του θα είναι με μορφή μικρού γκρουπ 6 ατόμων για εβδομαδιαίες συνεδρίες 1 +μισής ώρας (για 8 εβδομάδες). Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση μιας ολοκληρωμένης αντίληψης της έννοιας ‘Διεκδικητικότητα και Διεκδικητική Συμπεριφορά’ και η αναγκαιότητα της σε όλες μας τις σχέσεις για την ανάπτυξη του αυτοσεβασμού και της αυτοεκτίμησης μας.

self-esteemΈμφαση θα δοθεί στις τεχνικές ανάπτυξης διεκδικητικής συμπεριφοράς, στην κατανόηση (και πρόκληση) σχετικά με το πώς, μερικές φορές, οδηγούμαστε, άθελα μας, να σαμποτάρουμε την επιτυχία μας με παθητική, επιθετική ή παθητική-επιθετική στάση/συμπεριφορά, στην έκφραση των δικαιωμάτων μας με ουσιαστικό τρόπο, στην πρόκληση διεργασιακών “λαθών” τα οποία μας εμποδίζουν από το να ήμαστε διεκδικητικοί,την οριοθέτηση των άλλων, την ενδυνάμωση διεκδικητικής επικοινωνίας, τεχνικές για μεταφορά επικοδομητικής (αντί για καταστροφικής) κριτικής κ.α. Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να επεκτείνουν τη σφαίρα επιρροής τους , στο να αναπτύξουν θετική και επικοδομητική φωνή και έκφραση καθώς και να ενθαρρύνουν θετικές αλλαγές. H ικανότητα κάποιου να διεκδικεί αποτελεσματικά φέρνει θετικές συνέπειες στην αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό, ενώ οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ζωή, τον εαυτό, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορείτε να το δοκιμάσετε!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Νοέμβριος 2013- Ιανουάριος 2014 , 1.5 ώρα (1 φορά την εβδομάδα) για 8 εβδομάδες
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Σκουφά 64, Αθήνα, 106 80
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής και για να συντονιστούν οι καταλληλότερες ώρες συνευρέσεων των γκρουπ των συμμετεχόντων επικοινωνήστε στο [email protected]
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 320 ευρώ (40 ευρώ/συνεδρία)

Σύντομο Βιογραφικό για τη Κλινική Ψυχολόγο, Μαρίτα Γεραρχάκη

15954_198740351619_7270661_nΈχοντας ολοκληρώσει το πτυχίο της (BSc) στο πανεπιστήμιο University College London (UCL), έκανε το πρώτο μέρος της πρακτικής της στο νοσοκομείο του Harvard University, Children’s Hospital, στην Βοστώνη (USA). Στη συνέχεια επέστρεψε στο Λονδίνο όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές και αποκόμισε από το City University του Λονδίνου, τους τίτλους PgDip, MSc και Post-MSc. Κατά την διάρκεια της 10ετούς παραμονής της στο Λονδίνο εργάστηκε για 5έτη, ως Κλινική Ψυχολόγος σε τρεις διαφορετικές Ψυχιατρικές μονάδες του νοσoκομείου NorthEast London NHS Trust, όπου και απέκτησε κλινική και ερευνητική εμπειρία σε όλο το φάσμα της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας. Πιο συγκεκριμένα εργάστηκε στην μονάδα:

–  Clinical Mental Health (CMHT) με περιστατικά από Κλινική Κατάθλιψη, Αγχώδεις Διαταραχές, Διαταραχές Προσωπικότητας και Σχιζοφρένεια και άλλες Ψυχώσεις

–   Intensive Case Management (ICM) με πάσχοντες με Ποινικό Μητρώο που παρουσίαζαν Χρόνια Βαριά Ψυχοπαθολογία, όπου εξ αιτίας αυτής, βρισκόντουσαν σε ειδικές ψυχιατρικές μονάδες κράτησης (ψυχιατρικές φυλακές).

–  Eating Disorders Unit (EDU) με πάσχοντες με Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (π.χ. Νευρική Ανορεξία, Νευρική Βουλιμία κτλ)

Έχοντας πια επιστρέψει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, όπου αντιμετωπίζει ψυχοθεραπευτικά όλο το φάσμα της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας , είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΑΣΑ (ΜΚΟ για Διαταραχες Προσληψης Τροφης) και είναι μέλος του British Psychological Society (BPS)

LOGO

You may also like