Ωτοπλαστική, από τον Δρ. Σπύρο Βλάχο

otoplasty

από τον Δρ. Σπύρο Βλάχο-Πλαστικό χειρούργο

Τα αφεστώτα ώτα (τα πεταχτά αυτιά δηλαδή), διορθώνονται χειρουργικά με την κλασσική επέμβαση της ωτοπλαστικής, η οποία όμως δεν παύει να είναι μια επέμβαση. Αυτό σημαίνει νοσοκομείο, αναισθησία, ράμματα, πιθανώς πόνο κτλ.
Για ορισμένους αυτά μπορεί να ακούγονται ως φυσιολογικά από τη στιγμή που κάποιος επιθυμεί να χειρουργηθεί, υπάρχει όμως κόσμος που και μόνο η ιδέα του χειρουργείου, του νοσοκομείου, της ένεσης ή των ραμμάτων τον τρομοκρατεί.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε ωτοπλαστική είναι παιδιά και σε αυτόν τον πληθυσμό ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ακόμα πιο σημαντικός.


Αυτά όλα ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Η τεχνολογία των laser προσφέρει πάλι λύση. Τώρα μπορεί να γίνει η διόρθωση των πεταχτών αυτιών μόνο με τη χρήση laser. Χωρίς νοσοκομείο, χωρίς χειρουργείο, χωρίς τομές, χωρίς αναισθησία, χωρίς ράμματα, χωρίς πόνο. Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Είναι πλέον μια διαδικασία που γίνεται στο ιατρείο χωρίς καν αναισθησία!!
Με τη χρήση ενός ειδικού laser, σαρώνουμε την επιφάνεια του κάθε αυτιού με τη δέσμη του μηχανήματος και μετά τοποθετούμε έναν ειδικό νάρθηκα στο αυτί και κατόπιν «δένουμε» τα αυτιά με έναν επίδεσμο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά για κάθε αυτί!!
33efee95a262308e87be309b7c920f19

Το μόνο που χρειάζεται είναι να παραμείνει ο νάρθηκας (μέσω του επιδέσμου ή μιας κορδέλας για τα μαλλιά) στο αυτί για τρεις εβδομάδες επί 24ώρου βάσεως και για άλλες τρεις εβδομάδες να φοριέται μόνο τη νύχτα.

Το αυτί αλλάζει σχήμα και το αποτέλεσμα μένει για πάντα χωρίς ποτέ να γίνει η παραμικρή χειρουργική πράξη ή να μείνει κάποιο σημάδι.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας να είμαστε η πρώτη ομάδα πλαστικών χειρουργών που πραγματοποιεί αυτού του είδους την επέμβαση στην Ελλάδα.

 

Πηγήbestcosmetic.gr

You may also like