Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το microblading των φρυδιών

Δεν έχει σημασία αν τα προτιμάτε τοξωτά, ίσια ή τολμηρά, τα φρύδια είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου μας. Ωστόσο, εάν δεν είστε ικανοποιημένες με αυτά που έχετε, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να τα διαμορφώσετε, συμπεριλαμβανομένων των gel φρυδιών, τα μολύβια, ακόμη και τα τατουάζ. Πλέον όμως, υπάρχει μια πολύ φυσική επιλογή που παρέχει ημι-μόνιμα αποτελέσματα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το microblading. Σε αντίθεση με τα ενίοτε πολύ αυστηρά αποτελέσματα του μόνιμου μακιγιάζ, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι κάτι περισσότερο σαν κέντημα με τα φρύδια μας να μοιάζουν ακριβώς όπως οι πραγματικές τρίχες.

Αυτή η  τεχνική είναι ιδανική για όσους θέλουν να ανακατασκευάσουν πλήρως τα φρύδια τους, και δείχνει να βάζει ένα οριστικό τέλος στο λάθος σχηματισμός, στα κενά και στα “μαδημένα φρύδια”, εξηγούν οι ειδικοί. Ενώ συμπληρώνουν, πως είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν απλά να προσθέσουν το γνωστό τόξο, αποκτώντας ένα φυσικό και μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να κρατήσει λίγες ώρες, ενώ ο τρόπος που εφαρμόζεται είναι με ένα ειδικό στυλό με το οποίο η ειδικός ζωγραφίζει μία προς μία τις τρίχες, δημιουργώντας το καλύτερο αποτέλεσμα βάσει των χαρακτηριστικών μας.

Σε αντίθεση με ένα κανονικό τατουάζ, το  microblading είναι μια μορφή της τέχνης του τατουάζ, όπου χρωστική ουσία εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα μας με ένα χειροκίνητο εργαλείο χειρός αντί μιας μηχανής. Παρόλο που δεν είναι τόσο βαθύ όσο το κανονικό τατουάζ, είναι ακόμα ένα τατουάζ μιας και η χρωστική ουσία εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία, η απάντηση είναι πως ποικίλει ανάλογα με τη γυναίκα. Άλλες είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο και άλλες λιγότερο. Το σίγουρο όμως είναι, πως μιλάμε για μια επένδυση η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια, ανάλογα με το δέρμα μας και τον τρόπο ζωής μας.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like