Όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες smartphone

Η εταιρεία ερευνών Flurry Analytics ανακοίνωσε σήμερα πως η χρήση συσκευών Android και iOS σε ρυθμό που ξεπερνά όχι μόνο την αύξηση των προσωπικών υπολογιστών στην δεκαετία του ’80, κατά δέκα φορές μάλιστα, αλλά είναι δυο φορές ταχύτερη από την εξάπλωση του διαδικτύου την δεκαετία του ’90! Η εταιρεία βασίζει αυτά τα νούμερα σε στατιστικά που συγκέντρωσε για την διείσδυση και την χρήση των δυο λειτουργικών τα πρώτα πέντε χρόνια.

Για φέτος, σύμφωνα με την Flurry ο συνολικός όγκος συσκευών με τα δυο αυτά λειτουργικά άγγιξε τα 640 εκατομμύρια, 165 από τα οποία πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και 128 εκατομμύρια στην Κίνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε τρίτο στην κατάταξη με 31 εκατομμύρια συσκευές και ακολουθούν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία με 28 και 22 εκατομμύρια συσκευές αντίστοιχα.

Η αύξηση από πέρσι είναι εξίσου εντυπωσιακή, ιδίως στην Κίνα όπου σημειώθηκε αύξηση χρηστών σε ποσοστό 401% από το 2011! Με αυτόν τον ρυθμό, όπως δείχνουν τα στοιχεία οι χρήστες smartphones της Κίνας θα ξεπεράσουν τον αριθμό χρηστών των ΗΠΑ ίσως και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ενδιαφέρον είναι επίσης τα στοιχεία που έδωσε η Flurry για την διείσδυση που σημείωσαν φέτος οι δυο πλατφόρμες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη, με τους χρήστες smartphones να αποτελούν το 92% όλων των χρηστών κινητών. Ακολουθεί το Hong Kong και η Σουηδία με 87% και 86% αντίστοιχα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πέμπτη θέση με διείσδυση 78%.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like