Όμορφα και μοναδικά φωτιστικά δαπέδου! (DIY)

Εάν θέλετε να δώσετε ένα νέο ύφος στο σπίτι σας το εύκολο είναι να ξεκινήσετε από τον φωτισμό και συγκεκριμένα με ένα φωτιστικό δαπέδου που μπορεί να λειτουργήσει και ως έπιπλο από μόνο του, αναδεικνύοντας μια «κρυμμένη» γωνία. Ένα «φωτιστικό» makeover, είναι σίγουρα ότι καλύτερο, κυρίως όταν μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας! Εμείς βρήκαμε μερικές πολύ όμορφες και έξυπνες ιδέες και σας τις προτείνουμε για μία γρήγορη καλοκαιρινή ανακαίνιση! Η προετεινόμενη λίστα ξεκινά από το εύκολο στο λίγο προχωρημένο. Μην αποθαρρύνεστε αν δεν ξέρετε σχετικά με την καλωδίωση… Υπάρχουν πακέτα που μπορείτε να αγοράσετε και που είναι πολύ εύκολα στη χρήση.

1_rustic

ΡΟΥΣΤΙΚ
Αυτό δεν ακριβώς φωτιστικό δαπέδου είναι μια μεγάλη DIY κατασκευή για ένα εξοχικό σπίτι στην παραλία. Για παράδειγμα αυτό το αγροτικό φανάρι είναι από εκείνα που δείχνουν τον χαρακτήρα ενός σπιτιού. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε ένα κιτ λαμπτήρα για φανάρι σας, ξύλο, κόλλα, εξαγωνικά παξιμάδια, και μερικά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της κατασκευής. Με το ξύλο θα κατασκευάσετε το τρίποδο και έπειτα θα προσθέστε την καλωδίωση (εξωτερικά) , και είναι έτοιμο το νέο σας δημιούργημα. Καλό θα είναι με κάποιο τρόπο, όπως με ταινία να κολλήσετε το καλώδιο επάνω στο ξύλο στην πλευρά που δεν φαίνεται!

 

2_spheres

 

ΜΠΑΛΕΣ
Λογικά όλοι έχετε δει φωτιστικά που είναι παρόμοια με το παραπάνω. Οι μπάλες δείχνουν και φαίνονται πολύ ωραίες, αλλά για να τα αγοράσουμε, κοστίζουν μία περιουσία! Διαβάστε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας… θα χρειαστείτε τη βάση ενός φωτιστικού δαπέδου και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείτε να κάνετε τρύπες στα στολίδια χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, ώστε να περάσετε τις μπάλες κατά μήκος της ράβδου του λαμπτήρα, και σπρέι βαφής για να περάσετε στα «στολίδια» οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει και ταιριάζει με τον χώρο σας.

 

 

5_table-comboΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ
Μια λάμπα που είναι μόνιμα κολλημένη πάνω σε ένα τραπέζι, είναι πραγματικά τόσο έξυπνη σαν λύση! Είναι ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο, αλλά και για καθιστικό, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα πρακτικό έπιπλο και φως όταν το χρειάζεστε! Η κατασκευή του είναι εύκολη και προφανής. Ξεκινήστε πρώτα με την κατασκευή του τραπεζιού κόβοντας 4 κομμάτια ξύλου στο ίδιο μέγεθος και πάχος και έπειτα κολλήστε τα μεταξύ τους με ειδική κόλλα. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό φωτιστικό δαπέδου που θα το έχετε βάψει στο ίδιο χρώμα. Το κόβετε με ένα πριόνι σε όποιο ύψος θέλετε και το κολλάτε με την ίδια κόλλα στο τραπέζι!

 

 

8_clear-ballsΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Αν και είναι παρόμοιο με τις χρωματιστές μπάλες το φωτιστικό αυτό έχει την κομψότητα της διαφάνειας που παραμένει πάντα αναλλοίωτη στον χρόνο. Μπορείτε να αντιγράψετε την ιδέα , μόνο που εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, χρησιμοποιώντας διάφανα μπουκάλια. Ανάμεσα τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασημένια κολλητική ταινία ή και διαφανή, εναλλακτικά. Επίσης μπορείτε αντί για το διάφανο του πλαστικού να τα βάψετε ασήμι που είναι πάντα επίκαιρο και κομψό.

You may also like