Όμορφη το καλοκαίρι: Τα 5 beauty tips της εποχής

ae9709df52ef039735ba35f5babb05f5Ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει, η υγρασία αυξάνεται, κάτω από τη σκιά το θερμόμετρο δείχνει ήδη 30 βαθμούς. Το καλοκαίρι έχει πια ξεκινήσει, αν και καθυστερημένα, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τις συνήθειες περιποίησής μας για να προσαρμοστούμε κατάλληλα στην νέα εποχή. Η επιδερμίδα χρειάζεται τώρα περισσότερη φροντίδα και ενυδάτωση, το σώμα και τα μαλλιά χρειάζονται προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και το μακιγιάζ πρέπει να πιο ελαφρύ. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να μείνετε δροσερή και όμορφη όλο το καλοκαίρι!

Δροσιά από μέσα: Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, νερό, νερό και πάλι νερό. Είναι γνωστό ότι η υγεία σας θα ωφεληθεί απίστευτα από την κατανάλωση δύο λίτρων νερού ημερησίως. Τώρα το καλοκαίρι προσπαθήστε να καταναλώνετε ακόμη περισσότερα υγρά για να εξισορροπήσετε την απώλεια λόγω της εφίδρωσης. Φροντίστε ωστόσο να μην είναι υπερβολικά παγωμένα – αυτό μπορεί να σας ανακουφίζει προς στιγμήν ωστόσο παρακινεί το σώμα να παράγει ως αντίδραση μεγαλύτερη θερμότητα. Αντισταθείτε ακόμη σε αναψυκτικά και χυμούς που περιέχουν ζάχαρη. Καλύτερη εναλλακτική είναι το σπιτικό τσάι φρούτων χωρίς ζάχαρη, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μέντα ή λεμόνι.

Καθημερινή περιποίηση: Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μεταφέρετε τα προϊόντα περιποίησής σας στο ψυγείο. Έτσι θα δροσίσετε τέλεια το πρόσωπό σας κατά την πρωινή φροντίδα καθαρισμού και ενυδάτωσης. Απόλυτο must της εποχής είναι οι κρέμες με πρόσθετο δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Ενσωματώστε στην καθημερινότητά σας τα σπρέι νερού – θα νιώσετε δροσιά, το δέρμα θα απορροφήσει τα υγρά και θα εξοικομονήσει την πολύτιμη υγρασία.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ: Δημιουργήστε ένα νέο make – up look για το καλοκαίρι. Τα βαριά fond de teint, τα ρουζ και οι σκιές σε μορφή κρέμας είναι τώρα πολύ βαριά για την λεπτή επιδερμίδα του προσώπου και σε περίπτωση εφίδρωσης μπορούν να λιώσουν δημιουργώντας αντιαισθητικές ανομοιομορφίες. Τονίστε αντίθετα το μαυρισμένο δέρμα διακριτικά με bronzing powder, που δίνει μια ελαφριά γυαλάδα στο δέρμα και προμηθευτείτε μια αδιάβροχη μάσκαρα. Η τέλεια λύση για λαμπερή όψη είναι τα ειδικά χαρτάκια που απομακρύνουν την γυαλάδα των ελαίων του προσώπου και κάνουν το δέρμα να λάμπει πραγματικά φρέσκο και καθαρό.

Δροσιά για το σώμα: Υιοθετήστε μια νέα στρατηγική στο πρωινό ντους με εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού. Αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, σε αντίθεση με το κρύο και μόνο νερό που θα αυξήσει την παραγωγή θερμότητας του σώματος άμεσα, όπως ακριβώς και τα παγωμένα ποτά. Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα στο τέλος της ημέρας, φτιάξτε ένα δροσερό ποδόλουτρο με έλαιο μέντας, κάντε μασάζ στα πόδια με ειδικές κρέμες, η τρίψτε με ένα παγάκι τους μηρούς. Ανακούφιση, δροσιά και πιο σφιχτό δέρμα θα είναι η ανταμοιβή σας!

caucasian-woman-sun-hatΠροστατεύοντας το κεφάλι: Μπορεί τα μαλλιά σας να μην απειλούνται από ηλίαση, ωστόσο οι ακτίνες του ήλιου τα ξηραίνουν, τα κάνουν να σπάνε και να θαμπώνουν. Εμπιστευθείτε τα ειδικά αντηλιακά σπρέι μαλλιών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ηλιοθεραπεία. Extra tip: Μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ όχι μόνο στα μαλλιά αλλά και στην επιδερμίδα του κεφαλιού με τα ειδικά προϊόντα για επιπλέον προστασία του ευαίσθητου εκεί δέρματος.

Άρωμα καλοκαιριού: Προτιμήστε αρώματα λουλουδιών, αφήνοντας στην άκρη βαριά συστατικά όπως η βανίλια και αποφύγετε αφρόλουτρα, gel για το ντους και κρέμες σώματος με άρωμα, μια που η αυξημένη θερμοκρασία και εφίδρωση μπορεί να αλλάξουν με δυσάρεστο τρόπο την μυρωδιά τους. Μια καλή εναλλακτική είναι τα προϊόντα περιποίησης με εσπεριδοειδή. Ένα κόλπο που οι Ασιάτισσες χρησιμοποιούν κατά κόρον είναι ένα απαλό στρώμα πούδρας στο σώμα που απορροφά άμεσα τον ιδρώτα.

 

 

You may also like