1300 Ποδήλατα για τη Google

bike1 googleΗ Google φημίζεται τόσο για τις άριστες συνθήκες όσο και για τις πρωτόγνωρες παροχές που προσφέρει στους εργαζόμενούς της. Ξέρουμε για τους χώρους χαλάρωσης και αναψυχής, για τα γήπεδα κάθε λογής αθλημάτων, τους παιδικούς σταθμούς, τις πισίνες και τα πρωτοποριακά εστιατόρια. Για τα ποδήλατα, όμως, τώρα πήραμε μυρωδιά…

Αυτή τη στιγμή στο Googleplex, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια, βρίσκονται 1.300 πολύχρωμα ποδήλατα (αποκαλούνται “clown bikes”), τα οποία αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς των εργαζόμενων από κτίριο σε κτίριο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Googleplex καταλαμβάνει έκταση 3 χιλιομέτρων στην περιοχή Mountain View.

Εκτός από τα δωρεάν ποδήλατα, η Google παρέχει και service με πέντε ποδηλατάδες που εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά με το δικό τους ποδήλατο ανταμείβονται με φυλασσόμενο πάρκινγκ, αλλά και με ειδικές ντουζιέρες για να φρεσκάρονται πριν καθήσουν στο γραφείο τους.

Στα 1.300 clown bikes της Google πρέπει να προσθέσουμε και μερικές ντουζίνες επταθέσιων ConferenceBikes, τα οποία προάγουν την ομαδικότητα και τη δημιουργία καλών σχέσεων ανάμεσα στους Googlers.
Με δυο λέξεις:Εργασιακός πολιτισμός.

Πηγή: thegang.gr

You may also like