5 Βασικοί κανόνες για ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού

Πριν από 4 χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο που αναφερόταν στο τι δεν πρέπει να κάνουν οι άνδρες σε ένα ραντεβού. Σήμερα, έχοντας “ζήσει” περισσότερα “πρώτα ραντεβού” (που σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε δεύτερο ούτε για αστείο) κι έχοντας συζητήσει με φίλους και φίλες για τα λάθη των πρώτων συναντήσεων, νομίζω ότι είμαι πιο σίγουρη για το τι είναι σωστό να γίνει…

Φυσικά και θα μιλήσω εκ μέρους των γυναικών, για το τι μας ενοχλεί στη συμπεριφορά των ανδρών και θεωρώ ότι αρκετοί εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου θα συμφωνήσουν μαζί μου.

Οι “κανόνες” αυτοί ισχύουν είτε είναι το πρώτο ποτό που πίνετε μαζί είτε στο πρώτο δείπνο κι ανεξάρτητα πώς έχετε γνωριστεί, καθώς -μπορεί  πλέον μέσω των dating applications (tinder, baddo…) να έχουν ξεπεραστεί κάποια στάδια οικειότητας- πάντα πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.

Επίσης έχω καταλήξει ότι λέγοντας “τι δεν πρέπει να κάνεις” δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Σαφέστατα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κι εξαρτάται από τη διάθεση και χημεία των δύο ανθρώπων που συναντώνται. Και ξεκινάμε:

-Δεν βγαίνουμε για ραντεβού αν δεν έχουμε καλή διάθεση. Ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να υπομείνει τη μιζέρια και την κακή μας διάθεση. Δεν βγαίνεις πρώτη φορά με κάποιον για να δει την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα σου. Οφείλεις να είσαι χαμογελαστός κι ευδιάθετος.

-Είμαστε περιποιημένοι. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα μπάνιο και να φοράμε καθαρά ρούχα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην έχεις σίδερο, αλλά δεν μπορεί να μην μπορείς να διαθέσεις ένα τέταρτο για να κάνεις ένα μπάνιο και να σου έχει μείνει καθαρό ούτε ένα t-shirt η πουκάμισο, ανάλογα με το στυλ σου.  Πώς θα θέλει να σε πλησιάσει ο άλλος ή η άλλη αν βρωμάς ή είσαι με βρώμικα νύχια και μαλλιά; Και πολύ βασικό: Να αισθάνεσαι ο εαυτός σου με τα ρούχα που φοράς και να μην προσπαθήσεις να δείξεις κάτι το διαφορετικό.

-Τα θέματα συζήτησης φροντίζουμε να είναι ευχάριστα. Δεν μιλάμε άσχημα για πρώην σχέσεις, αποφεύγουμε να αναφερόμαστε σε δυσάρεστες περιπτώσεις όπως υγεία, εργασία τα οποία θα μεταφέρουν ένα περίεργο κλίμα και δεν μεταφέρουμε ακραίες απόψεις περί θρησκείας και πολιτικής. Ας τα ανακαλύψουμε εν καιρώ… δεν χρειάζεται να διαφωνήσετε από το πρώτο ραντεβού (αν δείτε ότι ταυτίζεστε γενικότερα, μπορείτε απλά να κάνετε μία διερευνητική ερώτηση, χωρίς όμως να προσβάλλετε κανέναν).  Και ναι μεν θέλουμε να προβάλλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε και τον άλλον να πει κάτι για τον εαυτό του. Θέτουμε ευγενικές ερωτήσεις, περιμένουμε τον άλλον να μας απαντήσει χωρίς να τον διακόπτουμε… και δεν μονοπωλούμε! Δεν παίρνουμε συνέντευξη, δεν είναι job interview… ραντεβού είναι!

Λογαριασμός: όσο κι αν θέλουμε την ισότητα, ένας άνδρας κάνει καλύτερη εντύπωση όταν πληρώνει αυτός ΟΛΑ στο πρώτο ραντεβού. Και η γυναίκα οφείλει να προσφερθεί τυπικά να συμμετάσχει, αλλά δεν πρέπει να της επιτραπεί. Γι’ αυτό κι εμείς ως γυναίκες στην πρώτη συνάντηση αν είναι για ποτό δεν παραγγέλνουμε ένα μπουκάλι MOET&CHANDON, αλλά κάτι παρεμφερές με το ποτό του συνοδού μας και το ίδιο ισχύει και για το φαγητό. Αν πάτε σε ένα καλό εστιατόριο και ο κύριος παραγγείλει ένα πιάτο των 20 ευρώ δεν πειράζει αν δεν φάτε rib-eye ένα βράδυ, σίγουρα θα βρείτε κάτι καλό σε ανάλογη τιμή. Επίσης… μην παραπονιέστε ότι δεν βρίσκετε τίποτα αξιόλογο στον κατάλογο, δεν μεγαλώσαμε όλοι με προσωπικό chef στο σπίτι για να μας καλύπτει όλες τις παραξενιές μας…

-Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού! Ανεξαρτήτως αν υπάρχει χημεία ή όχι οι άνδρες είστε υποχρεωμένοι να μας συνοδέψετε στο αυτοκίνητό μας ή αν έχουμε έρθει με ταξί να μας πάτε σπίτι μας. Ακόμα κι αν είμαστε στην άλλη άκρη της πόλης. (γι’ αυτό φροντίζετε συνήθως ο τόπος συνάντησης να είναι σε ένα σημείο που βολεύει και τους δύο κι όχι να είναι μόνο κοντά στο σπίτι σας για να μπορέσετε να πάτε μετά για ένα “τελευταίο ποτό”!).  Θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, αν ο άνδρας έχει έρθει με μέσο μαζικής μεταφοράς, κι εμείς διαθέτουμε αυτοκίνητο, μπορούμε να τον διευκολύνουμε…

Αν περάσατε καλά και θέλετε να το επαναλάβετε, στείλτε ένα μήνυμα επιστρέφοντας σπίτι για να τονίσετε ότι θέλετε να ξαναδείτε τον άλλον. Δεν χρειάζεται να αφήσετε “μυστήριο”…

Και κάτι τελευταίο : αν ο άλλος καπνίζει ή βρίζει και μας ενοχλεί,το λέμε ευγενικά. Γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να το κάνει μέσα στα μούτρα μας και τις επόμενες φορές κι ίσως -αργότερα- και μέσα στο σπίτι μας.

Να τονίσουμε ότι οι παραπάνω κανόνες δεν έχουν σχέση με ηλικία, χρόνο και τόπο. Είναι θέμα ευγένειας και παιδείας…

 

You may also like