6 οφέλη του πράσινου τσαγιού, από τη Νατάσα Σχοινά

10403056_10152425508696955_3518837913101207651_nΕίναι γνωστό από παλιά ότι η φύση έχει προνοήσει για όλα, αρκεί να ξέρουμε πώς να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τα δώρα της. Το πράσινο τσάι αποτελεί το υγιέστερο ρόφημα στον κόσμο, με ευεργετικές ιδιότητες που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ακόμη κι αν δεν το πιστεύετε, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Δείτε τις 6 σημαντικότερες:

1.     Απώλεια περιττών κιλών.
Υπό την επίδραση του πράσινου τσαγιού ο μεταβολισμός επιταχύνεται, με αποτέλεσμα να καίει πιο γρήγορα τις θερμίδες που έχει λάβει με τις τροφές.

2.     Αποφυγή καρκίνου.
Μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, κυρίως του οισοφάγου και του προστάτη. Θεωρείται, επίσης, ότι έχει τη δυνατότητα να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφει υγιή ιστό γύρω τους.

3.     Βελτίωση του εγκεφάλου.
Χάρη στην κατάλληλη ποσότητα καφεΐνης που περιέχει, ερεθίζει τα νεύρα και αυξάνει τη συγκέντρωση της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου, η διάθεση, η εγρήγορση και η μνήμη.

10262244_10152425508766955_3054891107218297013_n 4.     Αντιβακτηριδιακή δράση.
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές μπορούν να εξουδετερώσουν βακτήρια και ιούς και να μειώσουν τις πιθανότητες μελλοντικών μολύνσεων.

5.     Διαβήτης.
Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι έχουν 18% μικρότερο ρίσκο στο να γίνουν διαβητικοί και βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη. Επίσης το πράσινο τσάι ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης, επιβραδύνοντας την αύξηση του σακχάρου μετά το φαγητό.

6.     Καρδιακά προβλήματα.
Η συχνότητα εμφάνισης μερικών από τις κύριες αιτίες καρδιακών προβλημάτων (χοληστερίνη, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια) μειώνεται ενώ, παράλληλα, αυξάνεται η αντιοξειδωτική ικανότητα του αίματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like