Τίνα Παπασίνου- Οινολόγος

Γεννήθηκα το Νοέμβριο του 1976 στην Αθήνα. Η ενασχόλησή μου με το κρασί πάει 15 χρόνια πίσω όταν ξεκινούσα τις σπουδές μου στην οινολογία. Ένα αντικείμενο τελείως άγνωστο ως τότε, που όμως σύντομα με κέρδισε. Η αιτία ήταν ένα καθηγητής ο οποίος μου μετέφερε τo πάθος του για την επιστήμη του κρασιού. Από τότε κόλλησα!!

Ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία, αυτή τη φορά με θέμα τη διασφάλιση ποιότητας τροφίμων. Ασχολήθηκα για λίγο με την αγορά των τροφίμων αλλά το μυαλό μου ήταν συνεχώς…….που αλλού? Στο κρασί!

Μετά από ένα μικρό πέρασμα από την παραγωγή του κρασιού σε διάφορα οινοποιεία, από το 2005 εργάζομαι στο τμήμα του Wine Marketing του Κτήματος Χατζημιχάλη και από το 2006 είμαι εισηγήτρια στο Ελληνικό παράρτημα του WSET, στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό όμιλο στις αγορές του κρασιού, των αλκοολούχων ποτών και των αποσταγμάτων με έδρα το Λονδίνο. Παράλληλα είμαι ένα βήμα πριν την απόκτηση του WSET Diploma. Με πολύ πολύ διάβασμα όλα γίνονται!!
Το κρασί είναι ένας σύντροφος που προσπαθώ να ακολουθώ και να γεύομαι όσο πιο συχνά γίνεται. Ένας σύντροφος που είναι πάντα εκεί και περιμένει να τον ανακαλύψω όμως δεν θα μάθω ποτέ απόλυτα γιατί θα έχει πάντα κάτι καινούργιο να μου δώσει. Αυτό είναι που με συναρπάζει στο κρασί.
Στο The K-magazine θα σας ενημερώνω για το οινικό γίγνεσθαι, τα καινούργια κρασιά, τις “γευσιγνωσίες” που πραγματοποιούνται, τις εκθέσεις κρασιού, έξυπνα tips και ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί! Ελπίζω να καταφέρω να σας κάνω να αγαπήσετε το κρασί τόσο όσο εγώ και πολύ παραπάνω.