Χριστίνα Κωστάρα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Photo for k_magazineΧριστίνα Κωστάρα: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΑΤΕΙΘ, MMedSci

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Ιατρικές Επιστήμες) στην Ανθρώπινη Διατροφή με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή [M.Sc (Μedical Science) with merit in Human Nutrition Awarded with Specialization in Clinical Nutrition], Πανεπιστήμιο Γλασκώβης, Μεγάλη Βρετανία

  • Διαιτολόγος τμήματος «Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας» της Κλινικής ΙΑΣΩ & του «Ιατρείου Παχυσαρκίας» ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, Αθήνα
  • Eξωτερική Επιστημονική Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Βάση Δεδομένων Εμπειρογνωμόνων) (EFSA’s Expert Database-EDB)
  • τ. Μέλος του Δ’ Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Συμπληρωμάτων Διατροφής, Προϊόντων τα οποία προορίζονται για ειδικούς ιατρικού σκοπούς PARNUTs) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) (2011-2014)

 

Γεννήθηκε το 1976 και είναι μητέρα ενός αγοριού ηλικίας 5 ετών

 
Έχει συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και εθελοντικά με την Γ.Γ Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας Μαρία Τροχάνη στα πλαίσια της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Η Ζωή Έχει Χρώμα», που είχε σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, με τίτλο «Ρίξε το βάρος στο παιδί». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας είχε την επιστημονική επιμέλεια του ενημερωτικού εντύπου «Η παρέα της υγιεινής διατροφής» και των εκπαιδευτικών βιβλίων με θέματα «Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου» και «Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε μαθητές δημοτικού σχολείου».

Συμμετέχει σε πολλά χρηματοδοτούμενα και μη ερευνητικά προγράμματα, σαν συνερευνήτρια, συντονίστρια έργου, διαιτολόγος, τα οποία αφορούσαν και αφορούν διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη σε ψυχωσικούς ασθενείς, γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ασθενείς με νόσο Parkinson κ.α.

 Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες (ενδεικτικά: Vita, ΒήμαMen, Fit & Life των περιοδικών εκδόσεων Καθημερινής κ.α.) και έχει κάνει ενημερωτικές εκπομπές σε κανάλια της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης.

 
Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά (π.χ. Nutrition, Maturitas), έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια, αλλά έχει διατελέσει και δημόσιες παρουσιάσεις και ομιλίες (π.χ. σε σχολεία)

Είναι Μέλος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας

CHRISTINA KOSTARA LOGO

Διεύθυνση Ιδιωτικού γραφείου:
Καποδιστρίου 28, Ν. Φιλοθέη 15123, Αθήνα
Τ: +30 210 6896109/ +30 6977 588755
Email: [email protected], [email protected]
https://www.facebook.com/KostaraChristina