Bruschetta με ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ:
Περίπου 500 γρ.ντοματίνια ή 3-4 μεγάλες ντομάτες
Περίπου 16 φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένο σε μικρά κομμάτια
αλάτι
8 φέτες χοντρόκομμένες χωριάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλυτζάνιου ελαιόλαδο
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε τη σχάρα στον φούρνο
 
Bruschetta tomatoesΕάν χρησιμοποιείτε ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλες ντομάτες, κόψτε τες σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις ντομάτες, το βασιλικό με μια πρέζα αλάτι.
 
Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού σε μία λαδόκολλα, βάλτε τις στο φούρνο και γυρίστε το και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά.
 
Αμέσως τρίψτε μία πλευρά κάθε φέτας με δύναμη με μια σκελίδα σκόρδο, χρησιμοποιώντας 1 σκελίδα σκόρδο για κάθε 4 φέτες.
 
Τοποθετείστε τις φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα με τις ντομάτες στις φέτες. Περιχύνετε με το λάδι και σερβίρετε…

Πηγή: εδώ
 

You may also like