Bruschetta με Σολωμό & αβοκάντο

Είναι υγιεινό και σίγουρα δίνετε χρώμα στο τραπέζι σας….

Θα χρειαστείτε:
-8 φέτες ψωμί
-300 γρ. φιλέτο καπνιστού σολομού
-2 ώριμα αβοκάντο
-30 γρ. φρέσκου τζίντζερ
-μερικά κλαράκια άνηθο
-100 ml ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-βούτυρο ή philadelphia

bruscettes-salmon-avocadoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και το τρίβετε σε ψιλό τρίφτη. Πλένετε το λεμόνι και τρίβετε τη φλούδα του στον ίδιο τρίφτη. Ανακατεύετε το τριμμένο τζίντζερ με το τρίμμα λεμονιού.
Έχετε φρυγανίσει το ψωμί κι αλείψει με λίγο βούτυρο ή philadelphia.
Ξεφλουδίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε λεπτές φέτες και τις μοιράζετε στις 8 φέτες. Κόβετε τον σολομό σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού και τις βάζετε πάνω στο αβοκάντο, ενώ περιχύνετε το μείγμα λεμονιού-τζίντζερ.

Γαρνίρετε με λεπτές φέτες λεμονιού, πασπαλίζετε με τον άνηθο και βάζετε τα πιάτα στο ψυγείο.
Τα βγάζετε την ώρα του σερβιρίσματος και προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

You may also like