Business Lunch @ Milos

Να πώ ότι ήταν το ωραιότερο γεύμα που έχω απολαύσει στην Ελλάδα; Ισως να είναι λίγο…

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παρασκευή μεσημέρι στο εστιατόριο Milos, που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Hilton. Αρχικά, ξενάγηση και παρουσίαση των ψαριών, όπου ήδη εκεί ένιωσα το στομάχι μου να γουργουρίζει και να μην μπορώ να αποφασίσω τι θα διαλέξω, αλλά ευτυχώς ο σεφ Περικλής Κοσκινάς μας βοήθησε κάνοντας αυτός την επιλογή….

Δεν θυμάμαι όλα τα πιάτα, γιατί ήταν πολλά… και το εκπληκτικό λευκό κρασί ΑΣΥΡΤΙΚΟ Γεροβασιλείου ήταν το τέλειο συνοδευτικό!

Ξεκινήσαμε με Λιθρίνι Carpaccio με θυμάρι και λεμόνι, αν και «ωμό» ψάρι, η γεύση του με ενθουσίασε!
Λιθρίνι Carpaccio με θυμάρι και λεμόνι
Δεύτερο πιάτο “χτένια”. Θα το χαρακτήριζα άνετα ως το foie gras των θαλασσινών. Πουθενά στον κόσμο, δεν έχω δοκιμάσει τέτοια γλυκειά και διακριτική γεύση και συγχρόνως τόσο δυνατή…

Χτένια

Χτένια

Συνεχίσαμε με Club sandwich γόπας, το οποίο μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση του ήταν εκπληκτική…

Club sandwich γόπας

Club sandwich γόπας

Ναι, λατρεύω την πεσκανδρίτσα και την έχω δοκιμάσει με διαφορετικούς συνδιασμούς, όμως αυτή τη φορά ήταν μαγειρεμένη στην κατσαρόλα με σταμναγκάθι, σύγλινο και ξυνομυζήθρα. Προς ενημέρωσή σας, το σύγλινο (το οποίο δοκίμασα πρώτη φορά) είναι ένα κομμάτι καπνιστού χοιρινού, που φτιάχνεται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, όπως και η γεύση του!Είναι συνταγή από τη Μάνη…

Πεσκανδρίτσα στην κατσαρόλα με σταμναγκάθι, σύγλινο και ξυνομυζήθρα

Πεσκανδρίτσα στην κατσαρόλα με σταμναγκάθι, σύγλινο και ξυνομυζήθρα

 Ο σεφ Περικλής Κοσκινάς

Ο σεφ Περικλής Κοσκινάς

Πρέπει να σας πώ λίγα λόγια και για τον σεφ, Περικλή Κοσκινά, οποίος πέρα από ταλαντούχος είναι απίστευτα προσιτός και σύντομα θα φιλοξενήσουμε συνταγές του και ίσως συνέντευξή του για να τον γνωρίσετε ακόμα καλύτερα!

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, έχει εργαστεί στην Αγγλία, στη Γαλλία, στη Σκοτία, στην Ισπανία, στη Βενεζουέλα, στις ΗΠΑ, στον Καναδά. Σεφ του διάσημου ελληνικού εστιατορίου Milos, (με παρουσία σε Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας, Μαϊάμι και φυσικά Αθήνα), αγαπά την απλότητα στην κουζίνα.

Κάθε πιάτο του είναι ένας ύμνος στην εποχικότητα και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών, την οποία εξάλλου θεωρεί υποχρέωση κάθε επαγγελματία της εστίασης –είτε υπηρετεί την υψηλή γαστρονομία είτε όχι.
Πιστεύει στις δυνατότητες των πρώτων υλών, δημιουργεί και πρωτοτυπεί, αλλά δεν φοβάται να πατήσει πάνω στην παράδοση. Αναζητεί μετ’ επιμονής την καλύτερη και πιο φρέσκια πρώτη ύλη, έχει προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα.

304426_460463217337053_588198881_nΤο Milos, αν και έχει κρατήσει σταθερή την υψηλή ποιότητα των πιάτων του, έχει μειώσει αισθητά τις τιμές του. Μάλιστα προτείνεται το lunch menu των 27 ευρώ, το οποίο σύντομα θα σας παρουσιάσουμε! Οσο για την εξυπηρέτηση του προσωπικού; Χωρίς να ξεπερνούν τα όρια της ευγένειας και ευπρέπειας, είναι διακριτικό και ιδιαίτερα περιποιητικό.

Μέχρι τώρα πήγαινα σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, πλέον θα ψάχνω ευκαιρία για να το ξαναεπισκεφτώ!

Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ή καλέστε στο :+30.210.724.4400

You may also like