Caipirinha‏

caipirinaΕθνικό ποτό της Βραζιλίας, γνωστό ως Pinga ή Caninha, που πρωτοεμφανίστηκε το 1918 στο Σάο Πάολο!

ΥΛΙΚΑ:
125 ml θρυματισμένο πάγο
• 1/2 λάιμ σε 4 φέτες
• 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
• 75 ml cachaca
• φέτα λάιμ (για γρανίρισμα)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε το θρυματισμένο πάγο σε χαμηλό ποτήρι. Ρίχνετε το λάιμ και τη ζάχαρη σε ποτήρι ανάμιξεις. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε την cachaca και τον θρυματισμένο πάγο. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ποτό στο χαμηλό ποτήρι και γρανίρετε με το λάιμ.

You may also like