Cake με φράουλες & γιαούρτι, από τον Cool Artisan

Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
Φρούτα για το σερβίρισμα

no-bake-yogurt-strawberry-cake-cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceae-cf84cebfcf8dcf81cf84ceb1-ceb3ceb9ceb1cebfcf8dcf81cf84ceb9-cf86cf81ceaccebfcf852Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε με το μείγμα γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Αν χρησμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
Στολίζουμε με διάφορα φρούτα! Εγώ προτίμησα berries

 

Πηγή: Cool Artisan

You may also like