Cheesecake με μπανάνα και sauce καραμέλας

ΥΛΙΚΑ:
*Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τριμμένα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

*Για τη γέμιση:
750 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
25 γρ. αλεύρι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κονιάκ

*Για το σερβίρισμα:
4-5 μπανάνες
300γρ. καραμέλα
λίγη ζάχαρη
λίγο βούτυρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Για τη βάση:
Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Πιέζουμε προς τα κάτω καλά.
*Για τη γέμιση:
Χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα–ένα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ.
Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα.
*Για το σερβίρισμα:
Αλείφουμε τις μπανάνες με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο στους 220οC μέχρι να καραμελώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν, απλώνουμε πάνω από το τσίζ κέικ, ζεσταίνουμε ελαφρώς κρέμα καραμέλας σε βάζο με λίγη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από τις μπανάνες.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like