Enchilada με κοτοπουλο

ΥΛΙΚΑ:
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
200 γρ. κίτρινο τυρι τριμμένο χοντρό(εγώ βάζω ρεγκάτο)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπέριά πράσινη
2 σφηνακια τεκίλα (εγώ βάζω λευκή)
1 φακελάκι πελτές ντομάτας
1 πακέτο τορτίγιες
4-6 κουταλιες της σούπας τριμμένη ντομάτα
1 κουτί μάυρα μεξικάνικα φασόλια μαγειρεμένα
αλάτι
πιπέρι
τσίλι σκόνη
πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα κοτόπουλα και σε λίγο προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα ανακατεύουμε μέχρι να δούμε οτι έχουν γίνει τα κοτόπουλα. Δεν είναι ανάγκη να πάρουν χρώμα γιατί τότε ίσως θα έχουν χάσει όλα τα υγρά τους. Απλά να ψηθούν. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές φασόλια χωρίς το ζουμί τους και ανακατεύουμε γρήγορα για λίγο. Σβήνουμε με την τεκίλα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και 250ml νερό. Προσθέτουμε επίσης πιπέρι πάπρικα, πιπέρι καγιέν και τσίλι και δοκιμάζουμε.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Θα πρέπει να μην είναι νερουλή γιατί θα τρέξει έξω από τις τορτίγιες στο φούρνο.

Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα ψησίματος. Παίρνουμε 4 τορτίγιες και στη μέση τους βάζουμε γέμιση και 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρι. Κλείνουμε τις πίτες σε φάκελο και τις τοποθετούμε με το κλείσιμο από κάτω στη λαδόκολλα. Απλώνουμε περίπου 1 κουταλία τριμμένη ντομάτα σε κάθε τορτίγια και απο πάνω προσθέτουμε τυρί τριμμένο.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200oC) για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί ελαφρά η τορτίγια.

Σερβίρουμε μαζί με τα υπόλοιπα φασόλια που τα έχουμε λιώσει χωρίς το ζουμί τους στο μούλτι.

Για τους πιο μερακλήδες, η ντομάτα που βάζουμε πάνω στην πίτα μπορεί να έχει βράσει πρώτα σε κατσαρολακι με εξτρα τσίλι για περισσότερη γεύση αλλά και για να είναι πιο καυτερή.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like