Fettuccine alfredo με μανιτάρια & σπανάκι

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ζυμαρικών fettuccine
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο θρυματισμένο
1 πακέτο λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1/4 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού ζωμού λαχανικών
2 φλιτζάνια σπανάκι
1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας φύλλα ψιλοκομμένου φρέσκου ​​μαϊντανού

IMG_3640editΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε στη συνέχεια πολύ καλά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε τον άνηθο μέχρι να αρωματιστεί για περίπου 1 λεπτό, ρίξτε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
Χτυπήστε με το αλεύρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά,για περίπου 1 λεπτό. Σταδιακά χτυπήστε ελαφρά και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν για περίπου 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι και την παρμεζάνα για περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με μαϊντανό…αν θέλετε.

Πηγή: εδώ

You may also like