Flammkuchen με pesto & ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ:
*για τη ζύμη:
100 γραμ. αλεύρι (100γρ)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι νερό
μία πρέζα αλάτι

*για επικάλυψη:
πράσινο πέστο
1 αυγό
ντοματίνια (ντομάτες cherry)
φρέσκο κρεμμυδάκι

flammkuchen with pesto and tomatoesΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 250 *C κι ετοιμάστε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά – νερό, αλεύρι, αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά. Ανοίγετε τη ζύμη καλά, αν θέλετε να είναι λεπτή, για να έχει αυτή την εύθραυστη υφή. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα χαρτί ψησίματος πάνω σε ένα καυτό ταψί.

Απλώστε το pesto πάνω στη ζύμη σας, σπάστε ένα αυγό και τοποθετείστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ψήστε το για περίπου 10 λεπτά.

Απολαύστε την Flammkuchen ζεστή, γαρνίροντάς την με σχοινόπρασο…

Πηγή: εδώ

You may also like