To Lava Cake που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για τη σοκολάτα και τη θεσπέσια γεύση που αυτή μας προσφέρει. Και μόνο στην ιδέα ενός σουφλέ σοκολάτας ή ενός fondue, πιάνουμε τη σκέψη μας να ταξίδεψαν παιδί σε κάτι, όπως το εργοστάσιο σοκολάτας του WillyWonka,και ξαφνικά το μόνο που μπορούμε να φανταστούμε είναι μια μπουκιά από τους αγαπημένους μας πειρασμούς. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι μπορούμε να έχουμε σε ένα γλυκό το κέικ του σουφλέ και τη λιωμένη σοκολάτα του fondue; Ναι, λοιπόν. Το Lava Cake είναι η απάντηση!

Θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
60 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα
60 γραμμάτια ημίγλυκη σοκολάτα
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 αυγά ολόκληρα
3 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 πυρίμαχες φόρμες για μικρά κέικ (τύπου cupcake) ή 1 αντικολλητικό ταψί με υποδοχές για μικρά κέικ
(Προαιρετικά: Παγωτό βανίλια- Φρέσκες Φράουλες)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε τις φόρμες ή, αν έχουμε, ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.Βάζουμε το βούτυρο, τη γλυκόπικρη και την ημίγλυκη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι λείο κι η σοκολάτα να έχει λιώσει τελείως. Εναλλακτικά, τοποθετούμε το μπολ με τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχει αναμειχθεί καλά.Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα αυγά και τους κρόκους και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια.Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε το μείγμα στις 4 φόρμες. Ψήνουμε μέχρι οι πλευρές να είναι σφιχτές και το κέντρο μαλακό, για περίπου 13 λεπτά. Το αφήνουμε για 1 λεπτό να σταθεί και σερβίρουμε το καθένα ζεστό σε πιάτο μαζί με μία μπάλα παγωτό ή/και κομμάτια φρέσκιας φράουλας.

You may also like