Linguine με avocado & pesto

ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμ. ζυμαρικών της επιλογής σας
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τεμαχισμένα αμύγδαλα
1 λεμόνι, για το ξύσμα και το χυμό
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο ​​πιπέρι
1 μέτριο αβοκάντο

Avocado-PestoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1 Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σουρώστε τα και κρατείστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό από τα ζυμαρικά για το πέστο.

2 Εν τω μεταξύ, σε έναν μπλέντερ, προσθέστε το βασιλικό, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα από 1/2 του λεμονιού, το χυμό από ολόκληρο το λεμόνι, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. “Χτυπήστε” το μέχρι να διαλυθούν τελείως, προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το αβοκάντο και ανακατέψτε για μια ακόμη φορά. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο, προσθέστε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε μια τελευταία φορά.

3 Ανακατέψτε καλά τη σάλτσα που φτιάξατε με τα ζυμαρικά…

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: εδώ

You may also like