Mousse chocolate

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
5 ασπράδια αυγού

mousse chocolateΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λιώνετε την σοκολάτα σε bain marin, όταν λιώσει ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα σφιχτό.
Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σιγά σιγά ρίχνετε σε αυτά την ζάχαρη αφού ανακατευτούν καλά, αναμίξτε τα με τη σοκολάτα!

Το μοιράζετε σε μπωλ και τα αφήνετα να κρυώσουν. Αν δεν τα φάτε άμεσα τα βάζετε στο ψυγείο για να διατηρηθούν.
Για γαρνίρισμα, μπορείτε να τρίψετε λευκή ή μαύρη σοκολάτα από πάνω ή να βάλετε ένα κομμάτι φρούτου της αρεσκειας σας. (για αυτη την περίοδο Πχ μία φράουλα ή ένα βατόμουρο)

You may also like