Pasta με σκόρδο & παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες πολτοποιημένου σκόρδου
2 φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλου
1 φλυτζάνι γάλα, ή περισσότερο, αν χρειαστεί
2 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο
500 γραμ. φετουτσίνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

IMG_0715editΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά για περίπου 1-2 λεπτά.
Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το βούτυρο και το φετουτσίνι και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ρίξτε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο, προσθέστε περισσότερο γάλα…
Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε.

Πηγή: εδώ

You may also like